Telemedisin

Annonse


Opererte pasient med fjernstyrt robot

TelemedisinI følge BBC er det første gang det gjennomføres en større operasjon tvers over Atlanteren. En 68 år gammel kvinne fikk fjernet galleblæren ved hjelp av en fjernstyrt kirurgisk robotarm. Prosedyren åpner for at leger skal kunne operere pasienter samme hvor på kloden de måtte befinne seg.

Problemfritt

Legene ved Det Europeiske Institutt for Telemedisin i Strasbourg sier operasjonen var vellykket og uten noen form for komplikasjoner.

Operasjonen ble gjennomført med to kirurgiske team. Disse var linket sammen ved hjelp av video og en fiberoptisk høyhastighetslinje.

Trygt

Selv om kirurgene som utførte selve inngrepet satt 1.400 mil unna, tok det ikke mer enn 200 millisekund før kirurgenes bevegelser kom i retur på videoskjermen. Kirurgene mener teknikken er trygg, så lenge responstiden er på under 330 millisekund, melder BBC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse