Nokia 8310

Annonse


Nokias GPRS-telefoner på vei

Nokia 8310Dermed feier Nokia bort alle tvilerne som har spådd at finnene ikke kommer med 2,5G-telefoner i år.

Mens Motorola, Ericsson og Siemens forlengts har lansert sine GPRS-telefoner, har Nokia ventet. Ifølge produsenten selv ville de først være sikker på at alt fungerte.

– Med GPRS-systemer beveger mobilindustrien seg opp på et nytt kompleksitetsnivå, som innebærer at vi må nøye se til at alle elementer i systemet fungerer glatt før vi ruller ut terminaler og systemer i større volum, sier Matti Alahuhta, sjef for Nokias mobildivisjon.

10 millioner

Nokia er nøkternt optimistisk når det gjelder salget av GPRS-telefoner. – Vi beregner GPRS-markedet i år til 10 millioner terminaler, men om to år tror vi GPRS-terminaler vil ha 50 prosent av GSM-markedet.

Annonse


GPRS – som står for General Packet Radio Service – er en pakkesvitsjet GSM-teknologi som gir raskere dataoverføring og konstant tilkobling av mobilterminalene til internett.

Java, XHTML, MMS

Nokia ser GPRS som et gjennombrudd for mobilt internett, men først må flere brikker på plass.

– Den grunnliggende endringen i mobilindustrien vil komme når flere teknologier som nå er under samtidig utvikling – Java, WAP/XHTML og Multimedia Messaging Service (MMS) – skaper en ny vekstbølge. I løpet av de neste 12 månedene vil Nokia lansere en rekke nye mobilterminaler basert på disse teknologiene, sier Alahuhta.

Java, som allerede er innebygget i mange japanske mobilteelfoner, vil gi større muligheter for innholdstjenester og spill på mobilskermene. MMS vil åpne for tjenester som foto- og video-mail.

MMS følger SMS

– Personlige meldinger med MMS vil følge opp den fenomenale suksessen som SMS-baserte transaksjoner har vært. Ifølge noen prognoser vil det bli sendt 200 milliarder tekstmeldinger på GSM-nettene i år, sier Alahuhta.

– Nokia vil levere terminaler med MMS i løpet av første halvår neste år. Vår første dual-mode GSM/WCDMA 3G-terminal vil også ha MMS med bildefunksjonalitet, sier Alahuhta.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse