Battlebot1

Annonse


Blikkbokser med egne TV-show

Battlebot1Flere land har nå ukentlige TV-sendinger der publikum kan følge med på hvordan deres favorittrobot gjør det i kamp mot andre metallkrigere. Amerikanske Comedy Central viser showet 4 ganger hver uke, mens gamle ærverdige BBC viser det på sin kanal 2 i beste sendetid på mandager. Også Prime TV i New Zealand har “Battlebots” på programmet.

Noen av deltakerne i årets Battlebot Heavyweight Championship

Verdensmesterskap

Interessen for å se blikkbokser hamre løs på hverandre har gitt leketøysbransjen enda et marked å mette, samtidig som det arrangeres alt fra lokale hanekamper til verdensmesterskap i robotslagsmål.

På samme måte som i en del andre kampsportorganisasjoner opereres det med forskjellige forbund. Størst er Battlebot, fulgt av BotBash som nå får mye oppmerksomhet i forbindelse med sitt verdensmesterskap som avholdes i oktober. Det er for øvrig 4. gang forbundet avholder et slikt VM.

Strenge krav

Både Battlebots og BotBash er registrerte varemerker, og vil du delta i et slikt VM må roboten din være godkjent etter de spesielle Battlebots spesifikasjonene. Disse spesifikasjonene setter begrensninger for materialvalg, krav til hydraulikk, sikkerhet og mye annet. Regelsettet er på 54 sider og han lastes ned fra www.battlebot.com.

Så populære er Battlebots blitt at de neste år også blir å finne som videospill til Nintendos Gameboy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse