Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-en snakker som et menneske

Det nye tekst-til-tale-systemet Natural Voices er en kløpper på å etterligne menneskelig uttale, tonefall og intonasjon.

Natural Voices
AT&T Labs, selskapet bak teknologien, hevder at teknologien er god nok til å få velkjente kjendis-stemmer til å ytre setninger som det faktiske mennesket bak stemmen selv aldri har tatt i sin munn.

Det nye systemet skal generere generelle manns og kvinnestemmer på forskjellige språk og dialekter. Men for å kunne etterligne bestemte personligheter på en tilfredsstillende måte, må personen det er snakk om først avlevere mellom 10 og 40 timers innlesing av diverse tekster i studio.

AT&T ser for seg en rekke anvendelsesområder for teknologien, blant annet i automatiske telefonsystemer, som del av kommunikasjonssystem i biler og offentlige transportmidler, og som hjelpemiddel for blinde.

Og hvem vet om man ikke også etter hvert kan slippe å betale «ekte» skuespillere (hva skal vi egentlig med de folka) for å legge på stemmene til dataanimerte hovedpersoner på film…

Hva synes du?

Etter å ha hørt en håndfull eksempler på hva Natural Voices er i stand til, må vi faktisk innrømme at det tidvis er vanskelig å slå fast at det faktisk dreier seg om datagenerert lyd, selv om det nok må litt mer arbeid til før det høres helt menneskelig ut.

Men hvorfor ikke høre etter selv, på www.naturalvoices.att.com (klikk på Hear a demo)?