Cooltown

Annonse


HP åpner kul kode

Cooltown CoolBase er navnet på HPs store åpne kildekode-prosjekt. Omlag 150.000 linjer kildekode gjøres åpent tilgjengelig, i håp om å vekke interesse i utviklingsmiljøene. CoolBase er del av HPs store Cooltown-visjon, hvor alle dingser, gadgets og dataenheter kommuniserer fritt med hverandre gjennom webfunksjoner.

I Cooltown kan bussholdeplassen kringkaste ruteinformasjon, kalenderen på PC-en forteller vekkeklokka når du må stå opp, bilen vet hvor nærmeste bensinstasjon er, og nærmeste kino sender kveldens program til PDa-en din. Og HP-servere skal naturligvis ligge i bånn og styre det hele, skriver CNET News.

Målet er å sørge for bred støtte blant uviklerne, både for å kvalitetssikre utviklingen av Cooltown, og for å tenne flest mulig på ideen.

Mer informasjon om CoolBase finner du på cooltown.hp.com.