Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Psion slutter med PDA

Psion slutter å produsere PDA’er og vil i stedet konsentrere seg om nettverksløsninger for næringslivet.

Psion logo
Med sine tastaturbaserte PDA’er har Psion skilt seg ut både fra Palm og CE-baserte løsninger. Nå ser det ut som om en nisje i markedet rett og slett forsvinner.

I følge BBC er det svært dårlige resultater på det beintøffe forbrukerelektronikkmarkedet som får Psion til å kaste inn håndkledet. Dårlig salg har ført til at aksjene har sunket med 95 prosent fra mars i år fram til i dag.

Hyllevarmere

Det er særlig i USA at salget av PDA’er har gått dårlig. I Europa er det solgt en god del av billig-modellen Revo, mens kraftigere maskiner som Psion 5, Psion 7 og Psion Netbook har vært hyllevarmere.

I USA har selskapet aldri greid å etablere seg med sine modeller. Konkurransen fra Palm, Visor og de mange selskapene som satser på Windows CE/Pocket PC-standarden ble altfor sterk.

Vekk med Bluetooth

Til sammen 250 ansatte vil få sparken i forbindelse med nedleggingen. Samtlige arbeider ved Psions fabrikk i England.

Den resterende delen av selskapet vil konsenterere seg om å levere nettverksløsninger til næringslivet gjennom selskapet Psion Teklogix. Denne virksomheten har vist seg å være langt mer lukrativ enn PDA-delen.

Selskapet legger også ned avdelingen som sysler med Bluetooth-løsninger. Dette fordi ledelsen rett og slett ikke tror på Bluetooth mer, i følge direktøren David Levin.

Bare pennbasert igjen

Med Psions bortfall i markedet er pennbaserte PDA’er med trykkfølsomme skjermer helt dominerende i markedet. Bortsett fra noen få modeller, hovedsaklig fra HP, vil det om kort tid neppe være tastaturbaserte PDA’er å finne i butikkene.

Det finnes imidlertid et godt utvalg av subnotebooks, som er nedskalerte PC-modeller med standard Windows. Disse har solgt betydelig bedre enn Psions mindre utgaver med operativsystemet EPOC.

EPOC lever

Det delvis Psion-eide selskapet Symbian, som utvikler EPOC, er ikke berørt at Psions avvikling. Dermed vil EPOC trolig fortsatt være å finne på mobiltelefoner og kombinerte mobil/PDA-løsninger fra Ericsson og muligens Nokia.

Om andre PDA-produsenter vil ta opp hansken og i likhet med Nokia produsere EPOC-baserte PDA’er, gjenstår å se.