Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enitel ut av UMTS og privatmarkedet

Enitel vil selge seg ut av UMTS og droppe privatmarkedet. Istedet vil selskapet fokusere på bedriftsmarkedet hvor Enitel håper å oppnå lønnsomhet, erklærer selskapets nye ledelse.

Enitel har lagt frem sin nye strategi. Selskapet skal fokusere på lønnsomme leveranser av bredbånd, data og IP-tjenester til bedriftsmarkedet. Selskapet definerer seg bort fra det rene privatmarkedet, UMTS og Nordsjø-aktiviteter.

Systemintegrasjon og ASP blir egne AS. – Vår strategiske ambisjon er å få Enitel til å bli en lønnsom leverandør av bredbåndsløsninger til bedriftsmarkedet basert på intergrert IP-nettverk, sier konsernsjef Svein Berntsen i Enitel.

Enitel vil slå sammen privatmarkedet og SMB-markedet, finne kjøpere til investeringen i Broadband Mobile og vesentlig redusere deltakelsen i Nordsjøen. Det vil ikke bli gjort ytterligere investeringer i Nordsjøen, og salget av Enitels andel i Broadband Mobile skal skje så snart som mulig.

Enitel eier 50 prosnet av Broadband Mobile, hvor finske Sonera eier resten. Også Sonera er i store finansielle problemer for tiden, og kan bli solgt til Telia, ifølge ubekreftede meldinger. Telia har allerede UMTS-lisens i Norge gjennom NetCom.

Kundefokus og lønnsomhet

Enitel skal etablere gode kunderelasjoner, ekspandere i utvalgte segment der selskapet har egen infrastruktur samt fokusere på lønnsom vekst.

– Vi skal etablere «best practice» kundeservice og tilby et større spekter av IP-baserte produkter i de områdene vi allerede er til stede med nettverk. Organisasjonen vår skal tydelig resultatansvar i hvert ledd og vi skal bygge en kultur som belønner resultat, sier Berntsen.

Finansielle mål

Enitel skal bli EBITDA positive i desember 2001, men har ikke lenger ambisjon om å nå en EBITDA på minus 100 i løpet av året.

Dekningsbidraget forventes å øke mot 40 prosent ved årsskiftet. Selskapets mål er en vekst på 35 prosent i forhold til fjoråret.

Det vil dessuten være nødvendig å redusere bemanningen med ytterligere 100 årsverk. Enitel har allerede kunngjort bemanningsreduksjoner på 15 0 årsverk.

Stikkord: Mobil