Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ordbok og reiseguide på et frimerke

Muligheten for å putte minnekort i Palm har ført til at en rekke applikasjoner som tidligere ble for plasskrevende nå også kan kjøres på Palm. Vi har sett nærmere på et par av dem.

Palm kort
PalmPak Travel Card med Europeiske byer gir deg rakt en rekke mer eller mindre nyttige opplysninger om byene du reiser i. I alle fall så lenge du holder deg til byene Amsterdam, Edinburgh, Frankfurt, London, Paris og Roma.

Matnyttig

Hvor nyttige de enkelte tjenestene er skal jeg komme tilbake til når redaktøren min bare får sendt meg på en testreise. Til så lenge får jeg stole på at hoteller og restauranter ligger der min Palm sier de ligger, og at maten er så god som det hevdes.

Opplysningene fremskaffes av Lonely Planet CitySync, og sammen med de ulike attraksjoner og spisesteder følger en karakter som visst nok skal være basert på tilbakemeldinger fra et hopetall av brukere.

Verdensur

Lurer du på om det er mørkt ute kan også det sjekkes på din Palm, som med Travelcard gir deg verdensur med dagslyskurve (kart med skygge over områder uten dagslys). Programmet har også tidssonestyring. Slik slipper du å gå glipp av avtaler på andre siden av kloden, bare fordi du regnet feil på tidsforskjellen.

Kortet inneholder videre en valutakalkulator og en liten liste over uttrykk det kan være kjekt å kunne når du ferdes i fremmedspråklige land.

Ordbok med synonymer

Det andre programmet vi har fått teste er PalmPak Dictionary Thesaurus Card. Dette er akkurat hva det utgir seg for å være, en ordbok med synonymer. Ordlisten bygger på tiende utgave av Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary og Franklins synonymordbok. Programmet gir en omfattende beskrivelse av ordenes betydning og uttale.

Begge disse programmene er på engelsk, så en viss forståelse av språket er en forutsetning. Men du bør ikke kunne språket for godt heller, for hva skal du da med synonymordboka?

Ordlisten krever 300k ledig minne for å kjøre på Palm, mens reiseguiden krever 700k. Resten av programmet ligger på den frimerkestore minnebrikken, og installasjonen krever ikke mer enn at du setter kortet riktig vei.