NEC 61 tommers monitor 2

Annonse


Verdens største monitor

NEC 61 tommers monitor 2Jumbo-skjermen lanseres 23. juni i Japan, men NEC opplyser at den vil komme i salg i Europa og USA kort tid etter.

Noen pris er ikke oppgitt, men skal en dømme etter prisene på litt mindre (50 tommer) skjermer for den eksklusive delen av hjemmekinomarkedet vil prisen ligge på godt over hundre tusen norske kroner.

Fire 32-tommere

Plasmaskjermen måler en og en halv meter diagonalt og er døpt PlasmaSync 61MP1. Det tilsvarer fire 32 tommers widescreen TV-apparater.

I følge NEC er den ikke bare størst, men også best. En lysutstråling på 600 cd/m2 og et kontrastnivå i dagslys på hele 60:1 skal være rekord så langt.

Annonse


Redusert strømforbruk

Strømforbruket, som er et problem med eksisterende plasmaskjermer, er redusert med 30 prosent. Skjerme har 1.05 millioner piksler, og skulle dermed egne seg godt for detaljerte grafiske modeller.

Noe for hjemmekinoen?

Produktet er åpenbart ment for den tunge enden av forretningsmarkedet, der presentasjoner av oppadgående børskurver skal ta seg best mulig ut foran en forsamling aksjonærer.

Men vi vet om et par kjente, svært velstående norske hjemmekinoentusiaster som har både plass og økonomi til å installere monsteret foran godstolen.