Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nei til syndsforlatelse på nett

Paven synes det er greit med evangelisering via Internett. Men vil du ha syndenes forlatelse må du møte opp personlig. For å bli bønnhørt greier det seg med e-post.

Syndsforaltelse
Internett er et utmerket instrument for evangelisering og religiøs dialog, men må ikke gjøres til et sted for resirkulering av synder, sier en offisiell talsmann for Vatikanet. Det er ITworld som siterer disse opplysningene fra den italienske avisen Corriere della Sera.

Nei til skriftemål

Dermed er det kroken på døra for online skriftemål. Kanskje like greit, ettersom det ikke alltid er like greit å vite hvem som lytter i den andre enden. Beslutningen om å forkaste skriftemål som er avlagt via nettet beskrives i et dokument fra pavens råd for sosial kommunikasjon.

Ikke noen syndens pøl

Men det er ikke Internett som sådan paven har fått i vrangstrupen. Snarere tvert i mot. Rådet beskriver Internett som et mektig instrument for evangelisering. -Internett, som alle kommunikasjonsmedier, byr på flere muligheter for det gode enn det frister til synd, sier erkebiskop John Foley til det italienske katolske nyhetsbyrået SIR. -Det handler bare om hvordan du bruker det, sier han.

Dokumentet stiller også spørsmål ved om Internett er i ferd med å bli et Intranett for de rike og vellykkede landene.

Bønnhørt – og lest

Men om det ikke finnes skriftestoler i Cyberspace mangler det ikke på andre religiøse tilbud. Ett av dem er nettstedet til fransiskanermunken Fader Paolo Floretta. Her kan troende katolikker sende inn sine bønner til St.Anton av Padua via e-post (også vi som alltid har lært at det er tilstrekkelig å folde hendene).

Så langt har nettstedet mottatt flere tusen bønner om hjelp med helsemessige og mer praktiske problemer. Bønnene lagres på floppydisker, som deretter plasseres i St.Antons gravkammer i Padua katedralen.

Her har St.Anton åpenbart ingen problemer med å lese disse diskettene, selv uten PC, sier Fader Floretta.

Den floppylesende helgenen kan kontaktes fra nettstedet http://www.carosantantonio.it. Han snakker åpenbart en rekke språk, men om han også forstår norsk er mer usikkert.