Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Plateselskap åpner for hjemmebrent

Plateselskapet EMI vil ikke lenger bruke penger på å gjenutgi Beatles og Pink Floyd. Derfor åpner de for nedlasting og hjemmebrenning – mot betaling.

Easy CD Creator 5 bug
Dette skriver Financial Times.

EMI har inngått en avtale med Roxia, som lager brenne-programet Easy CD Creator. Sammen skal de to selskapene utvikle rutiner for nedlasting av musikk, slik at filene seinere kan brennes på blanke CD-plater hjemme hos den som laster ned.

For dyrt

Selskapet begrunner sin nye politikk med at de årlig bruker milliardbeløp på å trykke opp nye utgaver av gamle titler. I katalogen sin har EMI fordums storheter som Beatles, Pink Floyd og Queen.

For selskapet vil det bety store innsparinger å slippe å trykke opp nye plater og omslag, samt produsere plastikkeskene som CD-platene ligger i. I tillegg kommer de store kostnadene ved distribusjon, og avansen til platebutikkene.

Høy pris

Prisen for nedlasting vil trolig bli ganske høy, omtrent i samsvar med prisen de fleste nå betaler for nye CD-plater.Det er ikke kjent hvilket format musikken vil ligge i. Men i følge Finincial Times er EMI lite villige til å gå på akkord med lydkvaliteten. Dermed er komprimerte og datareduserte formater som MP3 og WMA en lite sannsynlig løsning.

Langt fram

Trolig ligger realiseringen av planene langt fram i tid. Full CD-kvalitet, for eksempel ukomprimerte WAV-filer, forutsetter at kjøperne har bredbånd. Så langt er det ikke mange nok som har bredbånd hjemme til å skape et marked som kan sammenlignes med de som går i platebutikkene.

Nye utgivelser kan på enda lengre sikt også bli utgitt som nedlastbare filer, men i første omgang er det bare eldre titler som er aktuelle.

Stikkord: internett