Gates, Bill (smiler)

Annonse


Bill Gates vil ha billigere bredbånd

Gates, Bill (smiler)Gates uttalte dette under en jubileumstale for Microsoft i går.

20 prosent optimistisk

– Ja, kabelmodemer selger stadig bedre. Og ja, DSL begynner å fungere. Men sett selv fra en rimelig optimistisk synsvinkel vil bare 20 prosent av amerikanske hjem være knyttet opp mot bredbånd i løpet av de neste fire åra. Internasjonalt er det kanskje bare Korea eller Storbritannia som kan komme opp på selv dette beskjedne nivået, sa Gates.

Han fortsatte med mer optimistiske spådommer. Datateknologien går stadig framover, og øker produktiviteten både innen næringslivet og offentlig virksomhet. Mobilt Internett er i ferd med å få stor utbredelse, med alt det medfører av fleksibilitet og frihet.

Forandring

Han pekte også på at det det meste vil forandre seg i tiåret som kommer, og døpte denne perioden til «det digitale tiår».

– Det meste vil endre seg dramatisk når den magiske kraften i mikrobrikker og programvare finner sammen, uttrykte han poetisk.