Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OnlyOneSite

Vil lage Gule Sider for hele verden

Svein Kvarving og Geir Kirkbak fra Sutterøleiret i Nord-Trøndelag påstår de skal erobre verden med en gigantisk «telefonkatalog». Nettstedet OnlyOneSite.com er priset til svimlende 30 milliarder kroner.

OnlyOneSite
Visst smaker det .com-boble. Pengene er hentet inn på det såkalte illikvide (det vil si blakke) gråmarkedet. Post .com-festum kalles det å trykke penger. Penger som ikke er verd papiret de er trykket på.

Svenskene ler

Det svenske nettstedet ekonomi24.se setter opp gapskratten etter å ha lest en artikkel som sto 18. mai i Adresseavisen.

«Här är killarna som fortfarande tror att det är 1999», skriver de. Og videre: «Prognoserna för OnlyOnesite.com ligger på gränsen mellan första aprilskämt och bedrägeri ».

Blomster i New Dehli

Men de gule sidene ser ganske fine ut, de. Helt til du prøver å finne ut hvor du kan få kjøpt blomster i Indias hovedstad Delhi. Da ender det med blank side. Eller prøver å finne ut om lokalaviser i Trondheimsområdet: Dagbladet, VG og Aftenposten.

Ikke en gang Adresseavisen, som har skrevet de to gründerne opp til langt over Røkke-nivå, er nevnt.

Send penger!

Men invitert til å kjøpe aksjer blir du. Vi tar oss i å tenke på sønnen som i brevet til faren avslutter med «send mer penger».For alt vi vet kan dette være den første portalen i verdenshistorien som gjør en skilling. Men i likhet med våre svenske kolleger tviler vi sterkt på fantasilliardene. Artikkel I adresseavisen
Latterbrøl I Ekonomi24.se
OnlyOneSite.com