Aibo e-post

Annonse


Aibo enda flinkere bisk

Aibo e-postHittil har Sonys robothund Aibo vært et rent gimmick-produkt som har gjort lite annet enn å bruke masse batterier mens den ruller med hodet og ser rimelig dum ut.

Fredag skal Sony lansere ny programvare for robothunden sin. De lover at hunden nå skal bli mye mer enn et festlig innslag i sosiale sammenhenger.

Nyttedyr

Den nye programvaren Aibo Messenger, som om kort tid blir tilgjengelig for Aibo-eiere på CD-ROM, gjør bikkja til det reineste nyttedyr.

Programvaren setter hunden i stand til å varsle deg om ny e-post og lese den opp for deg. I tillegg kan den lese opp teksten på en hvilken som helst nettside. Du kan legge inn bokmerker, slik at du får akkurat den informasjonen du ber om. For eksempel de viktigste nyhetene, været og siste nytt fra jobben.

Annonse


Trådløst LAN

Selve programvaren må lastes inn i hunden via PC, men deretter greier den seg med et trådløst LAN. Programvaren konverterer e-post og nettsider til lydfiler. Disse blir spilt gjennom hundens høytalere, på muntlig instruks fra eieren.

Aibo kan læres til å lystre hvilket som helst ord og uttrykk, men den snakker foreløpig bare japansk og amerikansk-engelsk. En opplesing av innholdet i ITavisen.no vil i beste fall låte som Harald Heide Steens russiske ubåtkaptein. Trøsten må være at du har mulighet til å variere med seks forskjellige manns- og kvinnestemmer på begge språk.

20 meters rekkevidde

Aibo Messenger vil foreløpig bare være tilgjengelig i Japan og USA, og fungerer bare med modellen ERS-210, som er annen generasjons Aibo. Forskjellen på denne og den første utgaven er muligheten for tilkobling til LAN.

Rekkevidden er ca. 20 meter, så Kjell Inge Røkke og andre menn som har alt kan ikke føle seg sikre på å få e-posten levert som bjeff i en annen del av hytta enn der PC’en står.

Kobles til Playstation

Sonys planer for Aibo stopper ikke her. Neste steg er en spill-utgave – en slags logrende utgave av Playstation. Ja, du leste riktig. Sony bekrefter faktisk at de skal plugge Aibo rett inn i konsollet og utvikle spill som du kan klø i nakken.

Aibo er bygget slik at både hode, hale og bein kan fjernes og erstattes med nye, mer intelligente lemmer. Og om du vil, kan du stå igjen med en R2D2-utgave som ser mer ut som en klassisk robot enn en mekanisk hund.

Alt i alt finnes det om lag 60 000 Aibo-eiere i verden, hvorav 50 000 har en ERS-210. Hunden koster om lag 20 000 kroner i Norge, men selges til under 15 000 kroner i USA.

Sonys amerikanske Aibo-side