Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Superslank og lekker Visor

Handsprings nyeste PDA heter Visor Edge og er en studie i eleganse. Men den skal få det tøft i konkurransen med Palm 500.

Med en tykkelse på bare 11 millimeter er Handspring Visor Edge den slankeste modellen fra selskapet hittil. Men et chassis i rødt, blått eller sølvfarget metall fremstår den som lekker. Men operativsystemet er Palm OS 3.5, og ikke 4.0 som på Palm 500/505.

Når lokket er på er det ikke mye som viser at dette faktisk er en PDA. Jeg har flere ganger tatt meg selv i å ville snu den, fordi det ser ut som om den ligger med baksiden opp. Pennen sitter på utsiden av boksen og er den eneste detaljen som bryter de ellers strenge og enkle formene. Stilmessig fungerer denne pennen nærmest som et smykke.

Det lille under

På innholdssiden er endringene små. Visor Edge har de samme applikasjonene som tidligere modeller. Den har imidlertid en raskere prosessor (33 MHz) enn forgjengeren. Ellers mangler den Handsprings tradisjonelle port for tilleggsmoduler. I stedet kan lokket fjernes og en ekstra springboard-port (følger med) monteres der lokket satt.

Med denne på plass blir maskinen noe mer klumpete. Til gjengjeld kan du putte på en rekke ulike springboards, og bruke PDA’en som alt fra kartbok med GPS til mobiltelefon.

Dyr fornøyelse

Handspring Visor Edge leveres med USB-synkstasjon. Det gjør synkroniseringen og installasjonen av ny programvare langt raskere. Maskinen har for øvrig 8 MB minne, det samme som den langt billigere Palm m105. Skjermen er litt mindre grønn enn på Handspring Visor Deluxe, og personlig synes jeg kontrasten er blitt bedre. En annen nyhet er oppladbart batteri.

Men mye tyder på at dette vil bli en relativt dyr maskin. Norges største forhandler av PDA’er, Idedata.no tar 4.650 kroner for herligheten. Putter du på 300 kroner får du en HP Jornada 545 med 16 MB minne og Windows CE operativsystem. Du skal være bra frelst for å velge en Visor Edge.

Stikkord: Mobil