Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløst nett med laser og speil

Texas Instrument viser frem en nye løsning de hevder revolusjonerer optiske trådløse nettverk. I følge selskapet åpner løsningen for trådløse optiske nett i gigabit-klassen.

optical wireless solution
Anerkjente Texas Instrument (TI) er blant pionerene inne alle type nettverk. Selskapet er generelt kjent for sin kompetanse og spesialisering innen digital signaloverføring og analoge teknologier. Nå har de vist at man kan bruke laserstråler for å få maskiner til å snakke med hverandre.

Deres nye løsning er døpt Optical Wireless Solution. Grovt forenklet kan man si at systemet består av lysstråler og speil som forbinder maskinene med hverandre.

I hjertet av det trådløse systemet ligger TIs analoge MEMS speil, optisk overføring, miksede signaler, analoge- og DSP (Digital Signal Processor)- komponenter, skriver selskapet i sin pressemelding.

Speilene som roterer

Optical Wireless Solution er det første produktet basert på TI sin analoge lysprosessering plattform, som er bygget på analoge mikrospeil.

Det nyskapende i teknologien er de analoge mikrospeilene. Ved hver maskin sitter det en lyssender og en mottaker som sender og tolker signalene via laserstråler til neste maskin. Systemet roterer selv speilene og retter dem mot rett sender eller mottaker.

Kan benyttes på utallige applikasjoner

– LAN-system er det første av mange nettverk og dataoverføringsprodukter som vil ha nytte av denne plattformen. Plattformens evne til å sende lys over avstand på en intelligent måte, uavhengig av protokoller og med ubegrensede og med ubegrenset datafart, gjør den ideell for en rekke applikasjoner, skriver selskapet.

Det kan være så enkelt som den siste biten optikk inn til huset, som i dag kan være meget kostbar. Eller den kan gjøre at en nettverksansvarlig velger et trådløs format som et direkte alternativ til Cat 5 i et ikke trådløst svitsjet nettverk, uten at ytelsen forringes.

Optical Wireless Solution gir i dag en overføringshastighet på 100 Mbit/s, og går sammen med 802.3 Ethernet-forbindelser.