Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik er Nokia 3330

Det er liten grunn til å betvile at Nokia 3330 blir selskapets neste bestselger. Som arvtaker til Nokia 3210 og 3310 er den nærmest dømt til suksess.

Nokia 3330 pinball
Nyheten på 3330 er WAP. Dermed har også Nokia fått en «billigmodell» som lar deg utnytte de mulighetene som ligger i denne teknologien. Telefonen har WAP 1.1, hvilket betyr at det er en nettleser av den samme «gamle» typen som på Nokia 7110.

Wap

Men brukeropplevelsen ved WAP er ikke riktig så god som på 7110. 3330 har mindre skjerm, og tillater bare tre linjer med tekst. Telefonen har heller ikke de samme navigasjonsmulighetene som 7110 (navigasjonshjul). For å følge en link er du avhengig av å taste dobbelt på menytasten.

WAP er ikke alt her i verden, og for den som ikke har planer om å wappe mye er 3330 et godt alternativ. Telefonen ligger godt i hånden, tastene gir god respons, og designet er velkjent Nokia (kanskje litt for velkjent?).

Flipper

Det dreier seg med andre ord om en 3310 med ny programvare. Nyhetene er begrenset til WAP-leseren, mens spill, menyer og funksjoner for øvrig stort sett er som før – bortsett fra spillet »Bumper», en Pin Ball-variant som er best egnet til å fremkalle sjøsyke. Den lille skjermen og den ujevne grafikken fører til mye flimring og brå bevegelser i skjermbildet. Samtidig er tiden det tar fra du trykker på tastene til flipperen reagerer akkurat litt i tregeste laget.

Med denne telefonen har du også anledning til å laste ned egne »game packs» slik at du kan få enda flere spill å velge blant.

Nokia 3330 kan kjøpes for om lag 2000 kroner uten binding til abonnement.

Stikkord: Mobil