Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Media Player 8 bare i Win XP

Den nye Windows Media Player 8 fra Microsoft inneholder nye funksjoner som MP3-opptak og avspillinga av DVD-filmer. Men du må ha Windows XP for å bruke det.

windows media technologie
Når Microsoft lanserer Media Player 8, vil den kun være tilgjengelig for brukere av det kommende operativsystemet Windows XP. Alle andre må nøye seg med Windows Media Player 7.

Årsaken, ifølge Microsoft, er teknisk, og er angivelig ikke et forsøk på hverken å presse tredjeparts programvareutviklere eller andre operativsystemer ut av bildet. Nyhetene i Media Player 8 lar seg nemlig av en eller annen grunn ikke implementere i andre Windows-versjoner.

– Det som er helt nytt av funksjonalitet i Media Player 8 er innspilling av MP3, og avspilling av DVD. Disse funksjonene er kun mulige gjennom Windows XP, sier Eva Fors i Microsoft til ITavisen.no.

Poenget med XP

– Hele poenget i XP er jo at man skal få en utvidet funksjonalitet, ikke minst på lyd- og bildesiden. Men brukere av Media Player 7 får fortsatt nyte av de økte komprimeringsmulighetene i Windows Media codec 8, forklarer Fors.

NB: Merk forskjellen mellom formatet, og spilleren. For få uker siden slapp Microsoft sitt nye mediaformat codec (coder/decoder), Window Media 8, som blant annet har 30 prosent bedre komprimering enn sin forløper. Windows Media 8-formatet lar seg blant annet avspille i Windows Media Player 7, og av den kommende Windows Media Player 8.