Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NRK gir mobilhjelp til BBC

NRK skal hjelpe BBC med å utvikle tjenester for mobilt Internett. Snart kommer engelskmennene til Oslo for å lære.

Tradisjonelt har BBC vært et forbilde for NRK, men denne gang er det britene som vender seg til Norge for å få hjelp.

NRKs datterselskap Futurum skal samarbeide med BBC om fremtidens kringkasting, og man antar at mobiltelefonen vil stå sentralt. Telekomavdelingen til Futurum har inngått en avtale med BBCs New Media-avdeling.

– Mobiltelefoni er et kommersielt medium hvor NRK skal ta en ledende markedsposisjon som innholdsleverandør. Samme situasjon står BBC overfor, og vi skal hjelpe hverandre til å gjøre de riktige strategiske valgene når det gjelder almen kringkasterspørsmål, innholdsprofil, premisser for partneravtaler, rettigheter, forretningsmodeller og utvikling av tjenester, sier Anne Halvorsen, programsjef i Futurum, til Aftenposten.

Det var NRK som to initiativ til samarbeidet. I juni kommer britene til Oslo der partene skal holde en work-shop.