Annonse


Batterier med 3x levetid!

Batteriene fra selskapet Electrofuel kan gi strøm til en bærbar maskin opp til 16 timer. Det er mer enn 2,5 gang levetid enn et normalt batteri.

Grunnleggeren av selskapet, Sanker Das Gutpa, har sittet på teknologien siden 1997, men frem til nå har manglet kapital til produksjonen av batteriene.

Satser også på telefon

– Dette er et viktig skritt innen strømteknologi. Den første applikasjonene vil bli bærbare maskiner, mens den neste blir mobiltelefoner, uttaler Gupta. Til nettstedet CBC.

Etter hvert planlegger selskapet å utstyre også biler og sykler med sin batteriteknologi.

Annonse


De to batteritypene er PowerPad 160 og PowerPad 210. PowerPad er et eksternt batteri for bærbare maskiner og har en kapasitet på cirka 160 watt timer, og testene viser at det kan gi strøm i 12-16 timer.

SuperPolymer

Produktet består av et SuperPolymer batteri og properitær kontrollteknologi, som gir deg informasjon om gjenstående batteritid. I informasjonen som ligger på hjemmesiden spesifiseres ikke teknologien noe nærmere.

Vekten er cirka 1,1 kilogram. Batteriet er kompatibelt med de aller fleste av de bærbare modellene man finner på markedet.

Allerede i fjor sommer ble batteriet produsert i begrenset omfang, men det er først nå en produksjonen vil nå en viss størrelse.

PowerPad 210 benytter den samme kjerneteknologien som 160, men inneholder ulik lagringskapasitet og er ment for andre type enheter. Kapasiteten er på 210 watt timer og har en levetid på cirka 18-21 timer.

Er det nå så supert?

Men man kan saktens spørre seg om det er ny batteriteknologi man trenger. Er det ikke bedre å lage teknologi som allerede utnytter svært gode batterier som allerede finnes på markedet?

Og selv om selskapet hevder at deres batterier har 2,5 lenger levetid enn normale batterier, finnes det andre superbatterier som også gjør det.