MS Passport tull

Annonse


Passport-kontrakten bare tull

MS Passport tullMicrosoft har fått et alvorlig problem med kontrakten som alle Pasport-brukere må skirve under på, enten de bruker Hotmail, MSN eller andre tjenester som Microsoft og deres underselskaper tilbyr.

Full kontroll

I den norske versjonen av kontrakten står det blant annet:Ved å poste meldinger, laste inn filer, legge inn data, levere inn tilbakemeldinger eller forslag eller involvere Dem i noen form for kommunikasjon med eller ved hjelp av Passport Web-området, garanterer og står De inne for at De eier eller på annen måte innehar de rettighetene som er nødvendig for å gjøre dette og De innvilger Microsoft og dets affilierte selskaper en tillatelse til å:

  1. Bruke, endre, kopiere, distribuere, overføre, fremvise for offentligheten, fremføre for offentligheten, fremstille eksemplar av, utgi, viderelisensiere, skape avledet verk av, overføre eller selge slike kommunikasjoner.
  2. Underlisensiere til tredjeparter en ubegrenset rett til å utøve alle de forutgående rettigheter som er innvilget hva angår kommunikasjonen.
  3. Utgi Deres navn i forbindelse med slik kommunikasjon.

Plasterlapp

Etter hard kritikk fra organisasjoner og enkeltpersoner som er opptatt av personvern la Microsoft tirsdag inn et tillegg i kontrakten som spesifiserte at dette ikke gjaldt vedlegg, tekst og annen informasjon som brukeren lar passere gjennom Microsofts systemer til tredjepart.

Foreldet

I går kveld gikk de enda lenger. Nå sier de at brukerne rett og slett kan se bort fra hele kontrakten!

Annonse


– Den enkle forklaringen på all denne forviringen er at reglene for bruk av Passport rett og slett er foreldet. Vi er inne i en prosess der vi skal oppdatere reglene i samsvar med vår personvern-politikk. Vi kommer med noe nytt om en dag eller to, sier Microsoft-talsmannen Tom Pilla til Wired News.

Arbeidsuhell

Han innrømmet at kontrakten har vært i bruk lenge, og at det er et rent arbeidsuhell at ingen har oppdatert den før. Det underlige spriket mellom de faktiske brukervilkårene og Microsofts prisverdige personvern-regler forklarer han med at de er to helt forskjellige ting.

Latter

Microsofts kritikere har om ikke annet fått seg en god latter, selv om kontrakten slik den står både i Norge og andre steder i verden virker skummel nok.

– Dersom Microsoft ikke vet hva som står i deres egne kontrakter, hva skal da brukerne tro? Spør personvernaktivisten Jason Catlett i organisasjonen Junkbusters.

I går ble ITavisen.no lovt en kommentar fra Microsoft Norges juridiske avdeling. Men så langt har det vært dørgende stille. Vi forsøker igjen i løpet av dagen, dersom selskapet ikke har tatt juridisk påskeferie.

Annonse