Ullmanmouse

Annonse


Svensk musegjennombrudd

UllmanmouseDr. Johan Ullman, ekspert i ergonomi, har utviklet the Ullman Mouse. Musen ligner nesten på en joystick, men det er bare utenpå. Spaken som stikker frem på toppen av musen er mer som en penn man bruker for å bevege seg rundt på deskoppen. Den holdes også som en penn ved bruk. I dette ligger hemmeligheten og som preventerer skader, i følge Ullman.

Biceps skal ikke bruker ved finmotorikk

– Musearmproblemet kan være over med vår nye løsning. En viktig årsak til musearm er at feil muskelgruppebrukes ved dataarbeid. Det var aldri meningen at biceps/triceps eller store skulder og ryggmuskler skal bruker til finmotoriske arbeidsoppgaver.

– Det ligger mer enn to års arbeide bak den ergonometisk utformede musen. Man haridentifisert de tre fremste årsakene til musarmsyndromet, noe som kan innbefatte en rekke ulike symptom. Alt fra håndleddbesvær til kramper i hele nakke og skulderregionen, sier Johan Ullman.

Konseptet med datapenner har også eksistert tidligere, men ikke som en vanlig optisk datamus for alle underlag, som tillater at brukeren holder hånden og armen i rett vinkel, samtidig som hånden og underarmen hviler på skrivebordet, opplyser selskapet.

Annonse


Til salgs i september

– På årets CeBIT viste vi frem en prototype av Ullmanmouse. Rent konstrusjonsmessig er musen ferdig men snart vil den sendes til produksjon, forteller Jan Book, business area manager i Ullman Human Design Group.

– Når vil produktet være klar for salg?

– Vi regner med at vi kan starte salget i september, og den skal da selges gjennom ulike datadistributører, der i blant Ingram forteller Book. Han forsikrer at den også vil komme til Norge på samme tid.

I første omgang skal musen lanseres mot proffmarkedet.

Plagede brukere verden over

– Det er mennesker som sitter ved datamaskinen mer enn fem timer per dag som første og fremst blir rammet av belastningsskader. Jeg tror et stigende antall personer vil bli rammet av musesyke, og vi har på langt nær sett omfanget av denne arbeidsskaden, sier Book.

Selskapet har mottatt henvendelser fra hele verden fra plagede databrukere, etter at de lanserte sitt produkt på CeBIT.

Det finnes ingen undersøkelse som kan si noe om skadeomfanget av feilbelastning ved musebruk, selv om arbeidslivsinstitutter i flere land er i ferd med igangsette forskning på dette området.

Hva Ullmanmusen skal koste er ennå ikke bestemt.

Les mer her: www.ullmanmouse.com.