Gates og Mobile Manager

Annonse


La Gates sortere posten din

Gates og Mobile Manager– Tid er vår aller viktigste ressurs. Noen brev er så viktige at du ønsker å bli avbrutt når de kommer, sa Microsoft-sjefen Bill Gates på en konferanse for utviklere og IT-eksperter i Seattle i natt norsk tid.

Han kunne fortelle at Microsoft nå er i ferd med å utvikle smarte e-postagenter som prioriterer posten etter dine ønsker. Varslingen skal kunne fungere både på PC, PDA og mobiltelefon.

Tar stilling

Slike systemer har vi sett tidligere, men de er nokså uintelligente. Det nye med disse agentene er at de tar stilling til innholdet i e-posten.

– Systemet forstår faktisk brukerens forståelse av hva som haster og hva som kan vente, påsto seniorforsker Eric Horvitz i sin presentasjon av en tidlig betaversjon.

Annonse


Agenten graderer post på en skala fra 1 til 100. I et simulert kontormiljø fikk en lunsjinvitasjon 92 poeng, mens en kollegas tilbud om gratis skjorte oppnådde 87. Nederst på skalaen med ett poeng kom typiske søplemeldinger fra spammere.

Følger døgnrytmen

Agenten kan også settes opp til å følge din døgnrytme og konsentrasjonsnivå. Sju innstillinger graderer din rytme fra høy arbeidskonsentrasjon til søvn. Når du har fri eller sover, plages du med andre ord ikke. Men i arbeidstida vil e-posten forfølge deg. Særlig om sjefen sender deg en e-post om at det er på tide å skjerpe seg.

Last ned testversjon

En testversjon med noen få av disse funksjonene finnes allerede i betaversjonen av Outlook Mobile Manager. Den kan lastes ned fra microsoft.com.

E-postagenten vil være ferdig i løpet av året, og vil bli implementert i framtidige versjoner av Office-pakka.