Annonse


Psion skroter drømmetelefonen

Psion har satset store penger i Symbian, et selskap som ligger langt fremme i utviklingen av operativsystemer for lommedata og mobile terminaler. Nå ser utviklingen av UMTS ut til å gå tregere enn forventet. Det betyr at Symbian heller ikke vil få den utviklingen som var forventet.

Som et resultat av dette dreier Psion sitt fokus bort fra konsumentproduktene, og satser i stedet sterkere på bedriftsmarkedet. Arbeidsstokken slankes, og prestisjeprosjektet med en Epoc-basert mobiltelefon med trykkfølsom skjerm og tastatur skrinlegges, skriver Reuters.

For de av oss som har siklet etter Psions drømmetelefon er avgjørelsen en real kalddusj. Det er bare et par uker siden vi fikk vite at Psion skulle demonstrere telefonen under CeBIT i Hannover senere denne måneden.

En mager trøst?

Selv om det ikke blir noe av Psions drømmetelefon betyr det ikke at vi ikke vil få se lignende produkter i løpet av året. Trøsten får være at samtlige av de store mobilprodusentene har tatt ut lisens på operativsystemet Epoc, og at flere av dem skal ha kommet langt i utviklingen av sine terminaler.

Annonse


Ericsson har allerede benyttet operativsystemet i sin R380, men da i en svært enkel utgave. Nokia har også vist sin 9210 med tastatur og Epoc, men denne mangler trykkfølsom skjerm.

Til gjengjeld har den farger og HSCSD, samtidig som den holder muligheten åpen for at også tredjepartsleverandører skal kunne levere software til terminalen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse