Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Big Brother bremser nettet

TV Norges satsing på Big Brother har påvirket den norske delen av Internett. Både brukere og andre innholdsleverandører har opplevd trege respons- og nedlastingstider.

Etter det ITavisen.no erfarer fikk over 10.000 bredbåndskunder hos UPC/Chello problemer etter at Big Brother startet opp på nettet sist lørdag. Tidvis har hastigheten vært nede i det samme som med analogt modem. Men også andre aktører har merket problemer.

Kritisk til fri nettbruk

I følge Finansavisen har internettleverandøren Nextra slitt med å levere raske nok linjer. Nettjenesten Stocknet er kritisk til at Nextra ikke begrenser bruken av Big Brother.

– Ved å tillate så mange samtidige brukerebenytter Nextra svært mye båndbredde fra seg selv, men også fra andre, sier styreformann Erlend Bruvik i Stocknet.

Buvik hevder ta Internett-trafikken økte med opp mot 300 prosent på onsdag morgen. Dette er sammenfallende med den tiden på døgnet da Big Brother-deltakerne har varmtvann til dusjene sine.

Innrømmer båndbreddesluk

Kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Nextra innrømmer at Big Brother-interessen har medført problemer for enkelte. Likevel er han optimistisk på Nextras vegne.

– Vår system klarer fint å håndtere dette. Det samme vil jeg tro gjelder de fleste av de større internettleverandørene, sier Cartridge til Finansavisen.

UPC i sirup

UPC lover hastigheter opp til 640 kbps i sitt Chello bredbåndstilbud. Men etter at virkelighets-TV serien »Big Brother» kom på lufta – og på nettet – har det vært så som så.

I verste fall har hastigheten krøpet ned mot 20 Kbit/s. Det er knapt nok til å hente e-post en gang.

UPC jobber nå med å åpne de flaskehalsene som forårsaket problemer i begynnelsen av uka. I dag skal situasjonen være tilnærmet normal.