Annonse


Big Brother bremser nettet

Etter det ITavisen.no erfarer fikk over 10.000 bredbåndskunder hos UPC/Chello problemer etter at Big Brother startet opp på nettet sist lørdag. Tidvis har hastigheten vært nede i det samme som med analogt modem. Men også andre aktører har merket problemer.

Kritisk til fri nettbruk

I følge Finansavisen har internettleverandøren Nextra slitt med å levere raske nok linjer. Nettjenesten Stocknet er kritisk til at Nextra ikke begrenser bruken av Big Brother.

– Ved å tillate så mange samtidige brukerebenytter Nextra svært mye båndbredde fra seg selv, men også fra andre, sier styreformann Erlend Bruvik i Stocknet.

Buvik hevder ta Internett-trafikken økte med opp mot 300 prosent på onsdag morgen. Dette er sammenfallende med den tiden på døgnet da Big Brother-deltakerne har varmtvann til dusjene sine.

Annonse


Innrømmer båndbreddesluk

Kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Nextra innrømmer at Big Brother-interessen har medført problemer for enkelte. Likevel er han optimistisk på Nextras vegne.

– Vår system klarer fint å håndtere dette. Det samme vil jeg tro gjelder de fleste av de større internettleverandørene, sier Cartridge til Finansavisen.

UPC i sirup

UPC lover hastigheter opp til 640 kbps i sitt Chello bredbåndstilbud. Men etter at virkelighets-TV serien »Big Brother» kom på lufta – og på nettet – har det vært så som så.

I verste fall har hastigheten krøpet ned mot 20 Kbit/s. Det er knapt nok til å hente e-post en gang.

UPC jobber nå med å åpne de flaskehalsene som forårsaket problemer i begynnelsen av uka. I dag skal situasjonen være tilnærmet normal.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse