Annonse


TEST: PC Data Finder 5.5

Den lettilgjengelige søkefunksjonen i Windows 95 og 98 (Start, Søk, Etter filer eller mapper) var et praktfullt verktøy for gjenfinning av gamle dokumenter, – helt til Microsoft »forbedret» det i Windows Me.

Da ble Søk-funksjonen forvandlet til et komplisert og nesten ubrukelig verktøy!

Last det ned og prøv det!

Nå kommer verktøyet PC Data Finder oss til hjelp. Det er en unik søkemaskin som jobber lynraskt og finner dokumentene uansett hvilken stasjon de er lagret på.

Du kan begynne med å laste ned programmet i form av en 1,5 MB stor fil fra www.silverlaketech.com.

Annonse


Installasjonen går på et blunk, og programmet krever ingen omstart av PC-en.

Indekserer

Deretter bør du velge hvilke stasjoner og mapper du vil indeksere. Da lager PC Data Finder en indeks av alle de unike ordene, som den deretter bruker til å finne filer som matcher. Når du senere skal oppdatere indeksen, er det bare å klikke på en knapp.

Det er fullt mulig å søke uten å ha indeksert først, f.eks. på Zip- eller CD-RW-plater, men da går det ikke fullt så kjapt.

Søk i PDF, Outlook, HTML eller zip

Vi indekserte et par store mapper med artikler på vår harddisk. Mappene inneholdt 2,7 millioner ord. Etter omlag 3 minutter hadde verktøyet laget en indeks med 90 000 unike ord.PC Data Finder støtter i utgangspunktet de 25 vanligste filtypene (Word, Excel, HTML, uformaterte tekstdokumenter, PDF, zip-filer etc), og du kan lett legge til flere filtyper.E-postarkivet (Outlook Express og Eudora) kan gjennomsøkes i fritekst, eller etter avsender, tema etc.

Boolske søk

Når du skal søke med PC Data Finder, skriver du inn søkeordene i kombinasjon med AND, OR, NOT (boolske operatorer), kombinert med hermetegn til å markere fraser.

Det kan ikke søkefunksjonen i Windows.

Vi skrev: Cisco AND »trådløse nett».

Før et sekund var gått, hadde PC Data Finder listet opp artikler om temaet som vi tidligere hadde skrevet! Stort lenger tok det heller ikke å søke i mapper som på forhånd ikke var indeksert.

Norsk er »no problem»

PC Data Finder endret på egen hånd teksten i søkefeltet fra Cisco AND »trådløse nett» til Cisco AND »tr dl se nett», mens trådløst blir til tr AND dl AND st.

Det ser merkelig ut, men programmet har likevel ikke noen problemer med norsk.

PC Data Finder bruker sitt eget alfabet-sett. Det er forberedt på islandsk (!), tysk, spansk, fransk og russisk og andre språk, men verken norsk, dansk eller svensk.

Så snart filene er listet opp, kan du høyreklikke på dem og få en kjapp forhåndsvisning, eller dobbelklikke og åpne filen.

Ett sekund eller flere minutter

Søkefunksjonen i Windows Me blir en sinke sammenliknet med PC Data Finder. Med Windows-søkeren må du for det første bruke tid til å begrense søket til bestemte mapper. For det andre kan du bare søke etter ett ord eller en frase. For det tredje bruker den flere minutter på å søke, mens PC Data Finder finner dokumentene i løpet av 1-3 sekunder.

PC Data Finder kan imidlertid bare søke i innholdet, og ikke etter filenavn.

Så absolutt verdt pengene

Den nedlastende demoversjonen av PC Data Finder 5.5 for Windows 98, Me og 2000 fungerer i 15 dager. Deretter må du kjøpe det fra Silver Lake Technologies. Det koster 40 dollar eller om lag 350 kr.

Det er så absolutt verdt det!

Søkemaskinen PC Data Finder finner dokumentene på sekundet, lister dem opp og forhåndsviser med et høyreklikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse