Jobs, Steve

Annonse


Sex og Power i Jobs hage

Jobs, SteveFor gamle Mac-elskere var den største nyheten at Apple er først til å bruke det etterlengtede GeForce 3-kortet.

Apple satser tydeligvis hardt på å øke sine markedsandeler i Japan. På torsdag var det tid for åpningen av MacWorld i Tokyo, og med en stor menighet på plass skulle Jobs begeistre sine tilhengere, og ikke minst; vinne nye.

Talen åpnet med hvordan Apple har kombinert »sex and power» med sin Powerbook G4 Titanium.

Først sa Jobs at Sony og deres Vaio var et forbilde i et sexy perspektiv. Deretter pekte han punktvis på at deres Powerbook Titanium er lettere, tynnere og yter mer enn Vaio-maskinene.

Annonse


G4 Titanium nå i Norge

PowerBook G4 Titanium er bare 2,5 cm. tykk og veier kun 2,4 kilo. Den har alle tungvekterfunksjonene i en lettvektskropp, og er den første bærbare datamaskinen som er laget av titan.

Og det er virkelig en lekker bærbar maskin som Apple her leverer. Blant annet har den Firewire, to USB-utganger og 15,2 tommers skjerm. Fra og med denne uke er Powerbook Titanium også til salgs i norske butikker.

Det finnes ingen veiledende pris men i følge Apple Norge vil den ligge på fra 25.000 kroner eksl. moms, for den billigste modellen.

Mac før Windows

Mye av talen til Jobs konsentrerte seg om Mac OS X (uttales ti og ikke X), som er lanseringsklart 24. mars. Og det ser virkelig bra ut, etter hva vi kunne bedømme.

Ellers bød presentasjonen blant annet på eksempel av hvordan GeForce3 fra NVIDIA forbedrer grafikken dramatisk. Apple blir først med å bruke siste skrik på grafikkfronten, det lenge etterlengtede GeForce 3-kortet.

For mange Mac-elskere var nok dette den desidert største nyheten, og ikke minst gleder de seg over at Mac-brukere har denne muligheten før Windows-brukerne.

Brukervennlig underholdning

Det knyttet seg svært stor spenning til om Apple ville vise frem noen nyskapninger. De kom ingen nye bærbare, som ryktene på forhånd bar bud om.

Men Jobs kunne vise frem en ny iMac, og den største overraskelsen her var maskinens utseende. Nye iMac kommer i versjoner som kalles Flower Power og Blue Dalmatian.

Den nye iMac-en har både CD-RW (read and write), iMovie2 og iTunes, noe som gjør dette til en meget brukervennlig underholdningsmaskin.

To ord som Jobs her tok i sin munn var »Digital Hub». Slik Apple ser det vil deres maskiner fungere som en digital hub i det konvergerte samfunn. Alle piler peker til Apple, hevdet Jobs.

Om ITavisen.no fulgte det hele i Tokyo? Niks – det skulle vi gjerne ha gjort, men vi fikk sett hele forestillingen på storskjerm i Oslo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse