Annonse


Her er 30-serien fra Siemens

Siemens legger ikke skjul på at den nye 30-serien først og fremst har en oppgave – å skape salgsvolum.

Veldig Bosch

Det er ikke første gang Siemens pumper rimelige telefoner ut i markedet. Denne gangen dreier det seg om modellene S30 og M30. Telefonene har sine røtter dypt plantet i Bosch, og med unntak av Siemens logo og velkomstmelding er lite endret etter at Siemens kjøpte opp mobildivisjonen til Bosch.

I korte trekk dreier det seg om to mobiltelefoner med de samme tekniske løsning. Forskjellen ligger i at det er mulig å bytte ut dekselet på M30. Denne har også delvis gummiert sideparti, noe som gir godt grep og en viss støtdemping.

Basistelefon

Telefonene er definitivt ikke laget for den som krever mye av mobiltelefonen. De har ingen tekniske finesser som WAP, vibrasjonsvarsling eller stemmeanrop. Men alle basisfunksjoner som telefonbok og snarveier er på plass. Du kan velge mellom 10 ulike ringesignaler, men du har ingen mulighet for å legge inn dine egne.

Annonse


S&M 30 har logg for tapte anrop og de siste innkomne/utgående samtaler, og et spill kalt Sheriff McAllen. Spillet kan vel ikke sies å være av de mest avhengighetsskapende vi har vært borti.

Dårlig skjerm

Formen på telefonen er ikke å forrakte. Det ovale vinduet med kraftig rødt lys får telefonen til å skille seg litt fra mengden, og antennen er innbygget. Telefonen ligger godt i hånden, og det er ingen ting å utsette verken på design eller på mikrofon-/høyttalerkvaliteten. Over høyttaleren sitter en liten sil av den typen enkelte ynder å putte i maispipene sine.Siemens s30 m/ deksel

Skjermen er imidlertid ikke mye å skryte av. 2 linjer à 12 tegn er rett og slett dårlig. Menyene er heller ikke så gode som vi kunne ønsket. M35 er utstyrt med en metallring rundt skjermen. Dette ser OK ut, men gjør samtidig skjermen til et “mørkt hull”.

Telefonene leveres for øvrig med følgende spesifikasjoner (oppgitt):

  • Vekt: 110 gram
  • Størrelse: 124x44x24 millimeter
  • Standby tid: 100 til 250 timer
  • Taletid: 2,1 til 4,8 timer

Prisen er ikke oppgitt, men Siemens lover at den vil bli “overraskende lav”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse