DTT 3500 Digital hovedbil

Annonse


TEST: Playworks DTT3500 Digital

Det er et mange lydformater der ute, blant annet Dolby Surround, Dolby Pro Logic, og kanskje det mest fremadstormende for tiden: Dolby Digital 5.1. Desktop Theater 5.1

DTT 3500 Digital fra Cambridge Soundworks er et komplett receiver- og høyttalersystem som faktisk håndterer alle disse standardene, og som lar seg koble opp mot det du måtte ha av lydkilder i hjemmet.

På arbeidsrommet eller på stua

De fleste DVD-filmer har nå lyd kodet i Dolby Digital, mens VHS-videoer stort sett kjører Dolby Pro Logic. Receiveren har både digitale og analoge innganger, og det er fritt frem for å for eksempel koble digitalutgangen fra lydkortet inn i DTT 3500 (det mest naturlige valget av lydkort faller på Soundblaster Live! Platinum 5.1), og ha analoge linjer fra videomaskinen din koblet til samtidig.

DTT 3500 kan også hente lyd via optisk kabel rett fra Playstation 2, som gir deg kjapt og enkelt surround-lyd både på spill og DVD. Signalene behandles slik at selv om den opprinnelige lydkilden ikke nødvendigvis er kodet i Dolby Digital (som de fleste spill), så sendes likevel lyden ut på alle høyttalerne i et slags “simulert” surround.

Annonse


Det lille ekstra

DTT3500 er en lekker pakke, med mange fiffige finesser. Blant annet kommer den relativt pene receiveren med stands for både vertikal og horisontal plassering, og mange vil nok sette pris på å kunne velge mellom hele åtte utskiftbare frontpaneler i forskjellige farger og layout. Fjernkontroll er også del av utrustningen.

I tillegg er det veldig godt å se at man ikke har spart på ekstrautstyret. I esken ligger nemlig alt man skulle trenge av kabler, overganger, plugger og høyttalerledninger. Skulle man ha behov for det, kan man montere de bakre satelitt-høyttalerne på to medfølgende tripod-stativ.

Hva mer kan en voksen mann ønske seg?

God men beskjeden lyd

Lyden fra anlegget er ren og tydelig. Hvis du har plassert deg selv og høyttalerne hensiktsmessig i forhold til hverandre, vil du også kunne oppnå en god surround-effekt. Subwooferen gir en helt grei bassgjengivelse, men det generelle inntrykket man sitter igjen med er at lyden i sin helhet mangler det lille ekstra “trøkket”.

Likevel, det er jo grenser for hva man kan vente seg for et anlegg til under fire tusenlapper. DTT 3500 Digital vil nok finne sin rettmessige plass i stua eller ved PC-en til mange, uten at du vil ønske deg noe nytt med det første.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse