CIA2

Annonse


CIA inn i anonym nettjeneste

CIA2Tjenesten Safeweb fungerer som en dør mot Internett, og gir deg full hemmeligholdelse av hvor du har vært på nettet. Den skjuler og krypterer informasjon som viser hvilke sider du har besøkt.

Beskytter privatlivet og ulovligheter

SafeWeb lover deg full kontroll og anonymitet over din nettilværelse. Foretar du surfing du gjerne vil skjule for sjefen, kommersielle tjenester eller myndighetene, så lover tjenesten å hjelpe deg med dette,

– Vårt mål er å vokte hvert individs privatliv og sikkerhet på nett, skriver Safeweb.com på sine nettsider.

Men nå har altså den amerikanske etterretningstjenesten investert store penger i selskapet.

Annonse


Ukjent om tjenesten

CIA skal være interessert i Safewebs programvare Triangle Boy, som hindrer selskaper, skoler og regjeringer å blokkere nettsurfernes tilgang til visse sider.

Hvorvidt tjenesten skal fortsette som før, har ikke selskapet uttalt seg om ennå. Men mye kan tyde på at CIA ikke er særlig interessert i en tjeneste som gjør at alle spor på nettet kan skjules. Deres jobb er jo nettopp å spore folk.

Det er det relativt enkelt å følge individers ferdsel rundt på nettet gjennom deres IP-adresse, og det er mulig å overvåke hvert skritt man tar i surfejungelen.

Enkelt å følge surferne

Det kan spores opp hvilken sider man har besøkt, hvor ofte man har besøkt siden og hvilken handlinger man der utførte.

SafeWeb blokkerer dette, ved hjelp av en teknikk kalt IP masking. Når man går inn på tjenesten dukker det opp en ny nettleser, og der angir man hvor man vil surfe.

Fra det øyeblikket er det Safeweb sitt system som overvåkes, og all informasjon som sendes mellom Safeweb og surferen blir kryptert,

Tjenestetilbyder for privatlivet

Dersom noen forsøker å finne ut hvilken sider du besøker, vil de kun motta pakker av kryptert informasjon. I tillegg blokkerer tjenesten såkalte cookies, og alt annet som i dag benyttes for å overvåke surferne.

SafeWeb er plattformuavhengig og fungerer på alle type nettlesere. Selskapet uttaler at de har som mål å bli Internetts første Privacy Service Provider (PSP).

Det senere tiden er det dukket opp flere tjenester som har som mål å beskytte nettbrukerens identitet, der i blant iPrivacy, Freedom, Anonymizer og Proxymate.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse