Annonse


Fortsatt mobiler fra Ericsson

Ericsson solgte 11,4 millioner mobiltelefoner de tre siste månedene i fjor. Tallet kunne vært høyere, men svikt i tilgangen på nøkkelkomponenter la en demper på produksjonen. Dette til tross sliter Ericsson med å få mobiltelefonproduksjonen til å lønne seg.

Tapene på mobiltelefoner fører til at Ericsson nå setter bort produksjonen. Utvikling, markedsføring og salg vil fortsatt bli styrt fra Sverige, men nær 10.000 ansatte vil bli nødt til å se seg om etter andre jobber.

Flytter folk

Ericsson hadde god økonomisk vekst i 2000, ikke minst fordi selskapet har en ledende posisjon i utvikling og produksjon av infrastruktur for mobilnettet.

Med flere store UMTS-kontrakter og sitt nye multiservicenettverk for bredbånd (Engine), tyder mye på at Ericsson fortsatt vil ha behov for mange av dem som nå mister jobbene med telefonproduksjon.

Annonse


Gammelt nytt bekreftet

Beslutningen om å flytte produksjonen til utlandet har vært kjent en god stund, men først i dag bekrefter Ericsson at det er Flextronics som blir samarbeidspartner på mobilproduksjonen.

Flextronics overtar Ericssons tilhørende fasiliteter i Sverige (Linköping og Pilängen) Brazil, Malaysia, Storbritannia (Carlton og Scunthorpe) samt deler av anleggene i Lynchburg/Virginia.

Flextronics vil overta 4.200 av de tidligere ansatte i Ericsson. Ericsson har i dag ca 100.000 ansatte fordelt på virksomheter i 140 land. -Vi er fast bestemt på fortsatt å være blant de aller fremste aktørene i mobiltelefonmarkedet, sier Jan Wäreby, viseadministrerende direktør i Ericsson Consumer Product Division.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse