Annonse


Ny chip gir video på mobilen

Toshibas chip benytter seg av formatet MPEG4 i komprimeringen av filene. Chipen muliggjør sending av helt opp til 6 millioner bits per sekund, med andre ord nok i massevis for å ta imot store mengder lyd og bilde i løpet av kort tid.

Spørsmålet er imidlertid hvorvidt noen ønsker denne teknologien. Palm Inc. ser ikke for seg at deres brukere vil se CNN på Palm VII med det aller første, skrive Mercurynews.

Peter Glaskowsky, senioranalytiker for Microprosessor Report, tror det er et potensielt stort marked for seere som ønsker å se fjernsyn og video på den håndholdte.

– Det er de samme menneskene som leser aviser på toget eller pløyer gjennom People’s Magazine på tannlegens venteværelse. Dersom de kan trekke fram Palm’en og og se korte nyhetssendinger, er muligheten stor for at folk vil benytte seg av dette, mener Glaskowsky.

Annonse


Han ser for seg en nær fremtid der de samme leverandørene av nyhetstjenester til Internett, som CNNs streaming-nyhetsoppdateringer hver halvtime, gir det samme tilbudet til mobil- og PDA-brukere.

Toshibas MPEG4 vil dukke opp i amerikanske mobiltelefoner i løpet av neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse