Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbånd på hotellværelset

Det danske firmaet Netpoint presenterte i går et konsept som vil forsyne flere hundretusen hotellrom i Europa med bredbånd.

Hoteller bredbånd
Oslo er blant de europeiske byene som omfattes av Netpoints grandiose planer. Ikke mindre enn 400.000 hotellrom skal få høyhastighetsforbindelse med omverdenen innen utgangen av 2003.

I København er Netpoint allerede i ferd med å ferdigstille 3000 hotellrom, opplyser Netpoints Kim Loudrup til Berlingske Tidende. Selskapet har lenge hatt et IT-senter i kjelleren av Radisson SAS Hotel Royal i den danske hovedstaden.

Døgnpris 150 kroner

Netpoint står for leveringen av infrastruktur og konsept til hotellene. Dermed er det bare å ta med seg laptop med nettkort, plugge seg rett inn i hotellveggen og surfe i vei. Men som alt annet på et hotell, koster bredbåndsadgangen en god slump penger. Loudrup og kompani vil avkreve gjestene 150 kroner per døgn for tilgangen til nettet.

Nærmere 80 prosent av alle hotellgjester på hoteller i toppsjiktet har allerede med seg laptop. Dersom de ikke har med seg nettkort eller nødvendige kabler, vil dette være tilgjengelig til utlån.

Utover Radisson-kjeden, har også First Hotel, Hilton og den store franske Accor-kjeden sluttet seg til konseptet.