Nokia 6210 og PDA

Annonse


Slik får du HSCSD på PDA

Nokia 6210 og PDANokia 6210 gir deg mulighet for å bruke HSCSD (høyhastighetsdata) på lommedatamaskinen (PDA). Men for at dette skal virke må du sette opp de rette parametrene for modemet.

Hvordan du gjør dette varierer litt med hva slags utstyr du har. ITavisen.no har forsøkt en del av de rådene som florerer i nyhetsgruppene på Internett, og er kommet frem til at følgende fungerer i Telenors nett.

HSCSD og EPOC

Samtlige av Psions EPOC-maskiner kan utnytte mulighetene for HSCSD. Det kan også Ericsson MC218. I denne testen har vi satt opp en Psion Revo Plus og en Ericsson MC218 til å surfe og laste e-post ved hjelp av Nokia 6210 og HSCSD.

Først går du til »Desktop». Deretter åpner du »Controlpanel» og »Modems». Du kan nå legge inn det nye modemet ved å velge »New». Under »Modem» gir du modemet et navn (f.eks Nokia 6210). Hastigheten settes til 57.600 Kbit/s (baud), og ‘Connect via Infrared’ og ‘Faxclass Auto’.

Annonse


Under »Options» behøver du ikke endre noe. Under »Initialisation» skal ‘Init. (reset) string’ være ATZ. ‘Data init string’ settes til AT+CBST=81;+CHSN=6. Jeg har ikke lagt inn noe i feltet for Fax init. String.

Under »Advanced» velger du Hardware (RTS/CTS). La boksene for ‘Terminal- og carrier detect’ være tomme, og sett modemtype til ‘Mobile’. Nå kan du trykke ‘OK’to ganger, og modemet er installert. Å laste ned en e-post på 183 KB tok med denne innstillingen 2 minutter og 42 sekunder. Med Ericsson R320 tok samme operasjon 5 minutter og 43 sekunder.

HSCSD og Windows PPC/CE

På en maskin med Windows PPC må du først åpne »Settings», »Connections» og »Modem». Så velger du »New Connection». I dette vinduet gir du forbindelsen et navn, før du setter modem til »Generic IrDA» og »Baud Rate» til 57.600. Under »Advanced» setter du »Flow Control» til »Software».

Du trenger ikke legge inn TCP/IP-adresse eller serveradresser (DNS) om du logger til Telenor Nomade. Bruker du Frisurf må du skrive inn disse opplysningene slik du har fått dem av ISPen din (internettleverandøren).

Trykk »OK» og »Next». Her leger du inn telefonnummeret du bruker for å koble deg til Internett. Trykk deretter »Next». Fjern haken ved »Wait for dial tone», og skriv følgende i feltet for »ekstra dial-string modem commands»: +cbst=0,0,1;+chsn=6,0,0,0. Til slutt trykker du »Finish». Og OK.

På eldre versjoner (CE 2.0, 2.11) må du legge inn samme string under »Dial-Up connections», »Configure» og »Call Options» – »Extra Settings». Under »Port Settings» og »Connection Preferences velger du 57600-8-None-Hardware. La resten av alternativene (»Manual Dial» og »Terminals») stå åpne.

E-postutfordring

Nå skal du kunne laste ned e-post fra ordinære POP3 kontoer. Dessverre fikser ikke lommeutgaven av Microsoft Outlook e-post som går over annet en standard porter (110 og 25).

Bruker din ISP andre porter får du en feilmelding som sier at du har logget deg på med feil brukernavn, feil sikkerhetsprotokoll eller at du er logget på fra en annen maskin.

Jeg har ikke funnet andre måter å løse dette på enn å opprette en ekstra e-post konto hos en av de mange gratisleverandørene, for så å sette den ordinære e-postserveren til automatisk å sende kopier til denne kontoen.

Mobilpost fra Telenor og e-post fra Frisurf kan lastes ned uten omveier.

For ordens skyld – NetCom tilbyr ikke HSCSD i sitt mobilnett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse