Hacker

Annonse


Tenåringer ville kræsje Internett

HackerMye tyder på at FBI har overdramatisert situasjonen. Den påståtte konspirasjonen skal ha vært planlagt av unge hackere fra ulike en rekke ulike land.

I følge FBI planla tenåringene å ta kontroll over en mengde data på Internett. Siden skulle de anvende et spesielt program som skulle få Internett til å bli overbelastet og kræsje.

Fem ungdommer arrestert

Hittil har man pågrepet en tenåring i USA, samt fire ungdommer i Israel som mistenkes for konspirasjonen. Den personen som er pågrepet i USA hevder at FBI overdriver den reelle trusselen.

I følge den arresterte tenåringen ble en nettside skapt som kun inneholdt en trussel om å stenge Internett på selveste nyttårsaften.

Annonse


Men hjemmesiden var i første rekke laget for å imponere vennene enn å gjennomføre noe slikt, sier han selv i et intervju med ZDnet.com.

Kan noen kræsje nettet?

Uansett skal det svært mye til for at hele Internett skal stoppe. Nettet er avhengig av en rekke supermaskiner som står plassert rundt om kring i hele verden.

Selv om halvparten av disse skulle være nede, vil det innebære et minimalt problem. Kanskje vil det være tendens til kø noen steder på nettet, men brukerne ville neppe merket særlig til dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse