Annonse


SPILLTEST: Globetrotter

Det er alltid forfriskende å se spill med litt annen tematikk enn krig, bilkjøring eller drager og demoner. Ekstra trivelig er det når spillene lages på norsk, og holder en såpass høy kvalitet som Globetrotter fra det skandinaviske spillselskapet Vision Park.

I Globetrotter tar du rollen som «profesjonell» backpacker. På reisen rundt omkring til verdens storbyer må du stadig tenke på hvor du finner husly, hvordan du kan tjene deg penger, og hvordan du skal komme deg til neste destinasjon.

Musikk til bakgrunnen

Grafikken er spenstig og ungdommelig, og bakgrunnsmusikken er til enhver tid veldig godt tilpasset verdensdelen og byen du befinner deg i.

Ved å utføre fotografoppdrag, som å ta bilde av diverse severdigheter, kan du opparbeide deg status som profesjonell reisefotograf. Etter hvert som du stiger i rang blir oppdragene vanskeligere, mens tidsrammene og budsjettene strammes inn. Samtidig får du også tilgang til flere eksotiske reisemål, hvor nye opplevelser og utfordringer venter.

Annonse


Spørrekonkurranse

Din fremgang som Globetrotter måles stort sett etter hvor god du er til å svare for deg i diverse kunnskapsleker, være det vanlig quiz-spørsmål eller andre typer småspill og aktiviteter.

En database på 4000 spørsmål burde gi nok å bryne seg på, selv om man ofte opplever å få stilt spørsmål rett etter hverandre om akkurat samme tema.

For eksempel kan et spørsmål lyde noe sånt som “Hva er fornavnet til den berømte komponisten Bach?”, hvorpå man umiddelbart etterpå blir spurt om “Unge Johan Sebastian var en dyktig pianist. Hva var hans etternavn?”.

Havner i baren

Spørsmålene risikerer også å bli farlig repetitive hvis man stadig vekk søker de samme type jobbene (jobbene er sortert etter kategorier som fysiker, hundeoppdretter, bartender, osv…). Små tåpeligheter til side, er det likevel stort sett både morsomt og lærerikt å teste sine kunnskaper i Globetrotter.

Det som derimot er mindre tilgivelig, er enkelte plagsomme bugs i spillet. Enkelte av severdigheter man får i oppdrag å besøke, er rett og slett ikke å finne på bykartet. Da jeg for eksempel skulle besøke den Himmelske Freds Plass i Beijing, klarte jeg ikke å finne den (selv om plassen tar opp store deler av kartet).

Derfor prøvde jeg i stedet å ta T-banen, og ba om å få reise til stasjonen ved nettopp den Himmelske Freds Plass. Uheldigvis havnet spillerfiguren min da et sted langt utenfor bykartet (også utenfor spilleområdet), hvor det ikke var noen mulighet for å komme seg videre.

Den eneste muligheten var derfor å avslutte spillet. Dette hadde forsåvidt vært greit nok, hadde det ikke vært for en ting: Globetrotter har nemlig ingen vanlig lagringsfunksjon hvor du kan save spillet når du vil – neida, i stedet lagres automatisk din posisjon etter hvert som du spiller, slik at du til enhver tid kommer tilbake inn i spillet akkurat der du slapp.

Midt i ingenting

Da kan du jo kanskje gjette hvor jeg havnet da jeg startet opp spillet igjen? Jeg satt fremdeles fast på en svart flekk langt utenfor spilleområdet, ute av stand til å gjøre noe som helst. Den eneste muligheten var å starte hele spillet på nytt, noe som var veldig surt etter å ha spilt i mange timer og klart veldig mange oppdrag.

Forhåpentligvis er ikke dette en type fatal feil som vil ramme alle spillere, og i det store og hele er Globetrotter et svært fornøyelig spill som vil appellere til hele familien – absolutt et bedre alternativ som julegave til barna en det siste skytespillet i Quake-serien…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse