Nokia 6210

Annonse


Mobilnettet er blitt raskere

Nokia 6210Skal du bruke mobiltelefonen til dataoverføring i Telenors nett kan du i dag overføre data raskere enn du vil kunne gjøre i første generasjon GPRS.

Med HSCSD (High Speed Circuit Switched data) kan en få opptil tre tidsluker til nedlasting. Dette gir 3 x 14,4 kbps, totalt 43,2 kbps til nedlasting, og 14,4 til opplasting. Du kan også sette opp modemet til å benytte to tidsluker i hver retning, og da vil du få 28,8 kbps begge veier.

For å kunne utnytte den økte hastigheten trenger du en telefon som støtter 14,4 kbps. Du må også endre modemegenskapene i kontrollpanelet på PCen. HSCSD får du bare dersom telefonen din støtter dette. Per dato er det bare Nokia Cardphone II, og Nokia 6210 som har HSCSD.

Siemens lanserer snart S40, som etter det ITavisen.no får opplyst skal kunne utnytte hele 6 linjer (teoretisk nedlasting på 5×14,4 kbps, eller 72 kbps). Dette støttes foreløpig ikke i Telenors nett.

Annonse
Telenors raske nett er imidlertid ikke helt feilfritt. Foreløpig kan du ikke logge deg til WAP-servere via ISDN-porten.

Det betyr at du må sette oppkoblingen til »analog», på samme måte som du må fra enkelte teleoperatører i utlandet. Problemet er imidlertid under utbedring, så om du har tid til å vente litt slipper du forhåpentlig å klusse med innstillingene dine.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse