Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Playstation 2 garantert suksess

Hvordan er egentlig den nye Sony Playstation 2? Sony og Egmont er fryktelig stolte av sin nye spillmaskin, og det med god grunn.

Etter suksessen med den første Playstation, er Sony og Egmont (importør i Skandinavia) overbeviste om at lanseringen av Playstation 2 i Europa vil bli en garantert suksess.

Og det med god grunn: Da PS2 kom ut i Japan i mars, ble hele opplaget på en million maskiner solgt allerede lanseringshelgen. Det samme skjedde med opplaget på 500.000 ved lansering i USA 26. oktober, noe som førte til svartebørspriser på opptil 20.000 kroner stykket.

I Norge vil vi lanseringsdagen 24. november kun få i underkant av 3.000 maskiner, så sjansene får å få tak i en PS2 etter helgen er nok minimal. Riktignok lover Egmont 8.000 maskiner i Norge før jul, men det spørs om også det er nok til å møte etterspørselen i den kommende høytiden.

33 spill vil også være tilgjengelig før jul, inkludert suksesstitler som FIFA 2001, Tekken Tag Tournament, og det sensasjonelle snowboard-spillet SSX. Hvis ikke det dekker behovet kan man alltids sette gamle PS1-spill inn i den nye boksen.

Storspill på storskjerm

Vi vil neppe unngå å legge merke til PR-kjøret i ukene frem til jul, blant annet skal Egmont sette opp en 7 x 10 meter skjerm på Oslo S, hvor publikum kan få spille Playstation 2 i gigaformat.

Som del av markedsføringen har man også fått den mildt sagt eksentriske regissøren David Lynch til å lage en 60 sekunders reklamefilm, som best kan beskrives ved å sitere Hans Ryberg, sjef for Egmont Interactive Norden, umiddelbart etter at han viste filmen for et samlet pressekorps: «ehhh…yeah.»

Bredbåndskonkurranse

Så hva er så fantastisk med Playstation 2? Suveren grafikk, surround lyd og innebygd DVD-spiller (kun sone 2) nok det man først vil legge merke til. Men mulighetene er mange: PS2 kan kobles opp mot lokalnettverk eller Internett, og i løpet av neste år vil man til og med kunne sette en harddisk inn i spillmaskinen.

Sony ser naturligvis for seg en fremtid med PS2-turneringer over bredbånd, og nedlastbare spill og oppdateringer.

Fem raske

Men en billig julegave er PS2 ikke: for 4 449 kroner får man en pakke med PS2, Dual Shock 2 controller, AV-kabel, strømforsyning, og en demoplate. Alle som kjenner Playstation fra før innser jo naturligvis at man snarest mulig må gå til anskaffelse av en ekstra kontroller (359,-) et minnekort (399,-) og PS2 gir egentlig best bildekvalitet gjennom en S-Video (279,-).
En komplett pakke koster da over fem tusen kroner.

Andre spesifikasjoner:

  • 128 Bit Emotion Engine, 294.912 MHz prosessor
  • 32 MB Direct RDRAM 800 MHz
  • 75 millioner polygoner i sekundet (50 ganger mer enn PS1)
  • Bildekapasitet: 150 millioner punkter per sekund
  • Flyttallsoperasjoner: 6.2 GFLOPS
  • Lyd: Dolby Digital, AC-3, DTS
  • DVD, Sone2
  • Ekspansjonsplass for harddisk og Ethernet

Total har over 75 millioner Playstation har blitt solgt verden over, og Sony hevder å ha plassert en spillkonsoll i 15 prosent av alle husstander i de landene spillmaskinene selges.