Annonse


– Playstation 2 garantert suksess

Etter suksessen med den første Playstation, er Sony og Egmont (importør i Skandinavia) overbeviste om at lanseringen av Playstation 2 i Europa vil bli en garantert suksess.

Og det med god grunn: Da PS2 kom ut i Japan i mars, ble hele opplaget på en million maskiner solgt allerede lanseringshelgen. Det samme skjedde med opplaget på 500.000 ved lansering i USA 26. oktober, noe som førte til svartebørspriser på opptil 20.000 kroner stykket.

I Norge vil vi lanseringsdagen 24. november kun få i underkant av 3.000 maskiner, så sjansene får å få tak i en PS2 etter helgen er nok minimal. Riktignok lover Egmont 8.000 maskiner i Norge før jul, men det spørs om også det er nok til å møte etterspørselen i den kommende høytiden.

33 spill vil også være tilgjengelig før jul, inkludert suksesstitler som FIFA 2001, Tekken Tag Tournament, og det sensasjonelle snowboard-spillet SSX. Hvis ikke det dekker behovet kan man alltids sette gamle PS1-spill inn i den nye boksen.

Annonse
Storspill på storskjerm

Vi vil neppe unngå å legge merke til PR-kjøret i ukene frem til jul, blant annet skal Egmont sette opp en 7 x 10 meter skjerm på Oslo S, hvor publikum kan få spille Playstation 2 i gigaformat.

Som del av markedsføringen har man også fått den mildt sagt eksentriske regissøren David Lynch til å lage en 60 sekunders reklamefilm, som best kan beskrives ved å sitere Hans Ryberg, sjef for Egmont Interactive Norden, umiddelbart etter at han viste filmen for et samlet pressekorps: “ehhh…yeah.”

Bredbåndskonkurranse

Så hva er så fantastisk med Playstation 2? Suveren grafikk, surround lyd og innebygd DVD-spiller (kun sone 2) nok det man først vil legge merke til. Men mulighetene er mange: PS2 kan kobles opp mot lokalnettverk eller Internett, og i løpet av neste år vil man til og med kunne sette en harddisk inn i spillmaskinen.

Sony ser naturligvis for seg en fremtid med PS2-turneringer over bredbånd, og nedlastbare spill og oppdateringer.

Fem raske

Men en billig julegave er PS2 ikke: for 4 449 kroner får man en pakke med PS2, Dual Shock 2 controller, AV-kabel, strømforsyning, og en demoplate. Alle som kjenner Playstation fra før innser jo naturligvis at man snarest mulig må gå til anskaffelse av en ekstra kontroller (359,-) et minnekort (399,-) og PS2 gir egentlig best bildekvalitet gjennom en S-Video (279,-).
En komplett pakke koster da over fem tusen kroner.

Andre spesifikasjoner:

  • 128 Bit Emotion Engine, 294.912 MHz prosessor
  • 32 MB Direct RDRAM 800 MHz
  • 75 millioner polygoner i sekundet (50 ganger mer enn PS1)
  • Bildekapasitet: 150 millioner punkter per sekund
  • Flyttallsoperasjoner: 6.2 GFLOPS
  • Lyd: Dolby Digital, AC-3, DTS
  • DVD, Sone2
  • Ekspansjonsplass for harddisk og Ethernet

Total har over 75 millioner Playstation har blitt solgt verden over, og Sony hevder å ha plassert en spillkonsoll i 15 prosent av alle husstander i de landene spillmaskinene selges.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse