Annonse


TV-vaner knekker Video On Demand

Seerne foretrekker TV-titting på de tidene de er vant til å se programmene de liker, viser erfaringene fra det første tunge tilbudet av video-on-demand i Storbritannia.

Kongstanken om å gjøre TVen om til et bestillingsmedium er dermed kraftig truet. Innholdsleverandøren Video Networks vurderer endringer av tilbudet i mer tradisjonell TV-retning.

Selskapet har tilbudt den britiske TV-favoritten “Eastenders” over høyhastighets telefonlinjer både natt og dag i to måneder, men et overveldende antall brukere henter opp programmet mandag, tirsdag og torsdag 19:30 – samme tidspunkt som BBC alltid har sendt serien.

Erfaringene er de samme når det gjelder andre programtyper. Spesielt gjelder dette nyheter og sport, sier leder av selskapet Video Networks Simon Hochhauser til Financial Times.

Annonse
– Å se nyheter eller sport to timer etter alle andre ødelegger illusjonen av å være med på noe som skjer der og da, sier Hochhauser.

Han vurderer omlegging av sendetiden, slik at programmer og serier kringkastes på den tradisjonelle måten. Video Networks’ HomeChoice-tjeneste tilbyr et utvalg av populære filmer, serier og programmer, blant dem “Friends”, nyheter fra BBC, dokumentarer og mer enn 1.000 Hollywood-filmer.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse