Annonse


CD-brenner med FireWire

Torsdag holder Iomega pressekonferanse i Oslo for å presentere sin nye MP3-spiller. Under Comdex-messa i Las Vegas i går, var det imidlertid Iomega Predator, den nye, eksterne CD-RW-stasjonen, som sto i fokus.

Iomega Predator har fått design som en elegant, flyvende tallerken, mens navnet (rovdyr) minner om et aggressivt dataspill.

CD-brenner med »takluke»

Vanligvis har CD-RW-stasjoner en åpning i fronten, der platene mates inn. På Predator legges derimot platene inn på toppen, i likhet med mange bærbare CD-spillere.

I følge Iomega er dette designet mekanisk enklere, mer stillegående, mer hensynsfullt ovenfor platene, og enklere å bruke når stasjonen står på skrivebordet.

Annonse
USB 1.0 og 2.0, pluss FireWire

Iomega Predator leveres i utgangspunktet med USB-grensesnitt, og en ytelse på 4X/4X/6X. Brenneren er klar i januar, til en listepris av 2500 kr, pluss moms.

Tidlig på nyåret begynner Iomega å levere et IEEE-1394-adapter (FireWire) som øker brennerens ytelse til 8X/4X/32X. Pris for brenner med FireWire-adapter er 3300 kr. Senere i 2001 kommer adaptere for PCMCIA og USB 2.0.

En stor bunke programvare

CD-RW-brenneren følges av nødvendige kabler, noen tomme CD-R og CD-RW-plater, samt en stor bunke programvare: Adaptec Easy CD Creator 4.0, Adaptec Direct CD, Adaptec Toast, MusicMatch JukeBox Plus, MGI PhotoSuite, Abode ActiveShare, og Iomega Quik Sync 2.

Svært brukervennlig

Til tross for det aggressive navnet, regner vi med at Iomega igjen har laget en brukervennlig CD-brenner. Forgjengeren Iomega Zip CD som vi har prøvd, skulle også bare plugges til USB-kontakten.
Den var ikke den raskeste brenneren på markedet, men ekstremt enkel å ta i bruk til MP3-filer, digitale bilder og video, samt til å kopiere både dette og hint.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse