Annonse


SPILLTEST: Midtown Madness 2

Byene er San Fransisco og London. Ditt oppdrag er å kjøre så vilt og uansvarlig som overhodet mulig. Med dette konseptet er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor Midtown Madness har blitt en så stor hit verden over.
Alle vil jo kjøre bil fort, farlig og ulovlig…så lenge det er simulert, i hvert fall.

Midtown Madness 2 (heretter MM2) er trofast til det originale spillet, men gir deg to hele byer å leke deg i , og ni nye kjøretøy å velge mellom – inkludert brannbil og dobbeldecker-buss (!).

Mye galskap

Med et stort utvalg av forskjellige typer race og konkurranser kan du teste dine kjøreegenskaper mot andre spillere på nett, mot datastyrte bilister, eller mot klokka.

En godbit som ikke var tilstedet i MM1 er den krevende kjøreskolen, hvor du skritt for skritt lærer deg snarveien og triksene for å bli taxisjåfør i London, eller hvordan man gjør suksess som stuntsjåfør i San Fransisco. Når du klarer de forskjellige testene, kan du omlakkere bilene dine som en liten bonus.

Annonse
Etter hvert som du vinner flere konkurranser får du tilgang til flere biler, selv om mange av disse ser ut til å være lagt inn mest for gøy.

Sjansen for å vinne et løp bak rattet på en turistbuss er mikroskopisk, men det er jo likevel underholdene å kjøre over politibiler med den, eller se hvor langt du kan hoppe over Tower Bridge med doningen.

Simulert rushtid?

Spillet gis ekstra liv ved at man kan gjøre masse krumspring, som å svinge ned på Londons T-banestasjonene og kappkjøre med togene, eller kjøre luftig berg og dalbane i San Fransiscos legendariske bakker. Det morsomste er kanskje å se på fotgjengerne, som blir skjelvne i knærne og hiver seg unna når du kommer kjørende.

Microsoft har også tatt seg enkelte kunstneriske friheter når det gjelder kartlegging av San Fransisco og London, og har lagt det hele opp slik at man skal rekke å svippe innom (og gjennom) byens største turistattraksjoner på et par minutters tid. Med andre ord er du ikke nødvendigvis god i MM2 selv om du er lommekjent i London.

Grafikken er simpel og ikke særlig imponerende, men flyter raskt og gir en god fartsfølelse.
Det hadde absolutt gjort seg med en stilig replay-funksjon som i Driver, særlig siden man stadig vekk skulle ønske å se en reprise på det ville stuntet man nettopp gjorde.

Likevel er dette et spill full av moro, som vil glede nybegynnere såvel som racerveteraner. Men har du spilt deg lei på originalen, bør du kanskje se deg om etter noe annet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse