Annonse


– Be Metallica om unnskyldning!

Hvis Napster vil begrave stridsøksen må selskapet gi en offentlig unnskyldning til bandet Metallica og bandets trommeslager Lars Ulrich, krever sammenslutningen av amerikanske plateselskaper, RIAA.

Metallica gikk tidlig i bresjen mot fildelingstjenesten Napster. Etter krav fra bandet måtte Napster kaste ut 300.000 brukere. Musikktjenesten gav etter for hardrockernes krav om utkastelse av navngitte brukere i mai.

Hillary Rosen i RIAA mener Metallica har gjort en prisverdig jobb og ønsker ikke å sette bandet i stikken på grunn av mulighetene for en avtale.

– Jeg tror Metallica og deres stab føler seg underminert av avtalen, selv om mange av oss støtter den. Napster har fostret misbruket som Lars og resten av bandet har kjempet mot, skriver Hillary Rosen i et brev til Napster-sjef Hank Barry.

Annonse
Metallica har blitt latterliggjort i nettvante miljøer etter sitt korstog mot Napster. Nettstedet Campchaos.com har blant annet laget en to minutters tegnefilm der bandmedlemmene sitter foran en sekk med penger og skriker “Money good – Napster bad”.

– Metallica tok et standpunkt på vegne av artistene. De er mine helter i denne saken. Jeg er bestemt på at hvis denne saken ender opp med felles enighet så skal ikke de bli glemt, skriver Hillary Rosen videre.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse