Annonse


Se video på GSM-telefonen!

Telefonen som ble lansert i Tel Aviv gjør det mulig å spille av video over GSM og CDMA-baserte nettverk med hastigheter helt ned i 9,6 kbps. Dette tilsvarer hastigheten på dagens nett her hjemme i Norge. Brukeren trykker på knappen »Video» på telefonen, og får så opp ulike alternativer, omtrent som når du velger mellom kanalene på TV’en hjemme.

Brikken som gjør dette mulig har dynamisk ytelse, og kan derfor benyttes også i raskere nettverk etter hvert som disse bygges ut. Fordelen er at du da kan få større og skarpere bilde med raskere oppdatering (mindre hakking).

Streaming video

Utviklingen av teknologi for såkalt streaming video på mobiltelefoner har vært sterkt preget av liten hastighet i nettet. Dessuten har man manglet tilstrekkelig prosessorkraft- og batterikapasitet i standardkomponentene. Når disse barrierene nå er brutt åpner dette for nye og spennende muligheter i mobilnettet.

Telefonen som nå er lagt ut for salg er tilpasset CDMA. Når vi får telefoner på markedet i Norge er ikke kjent.

Annonse
For spesielt interesserte kan vi opplyse at telefonen er bygget på GEOs Emblaze A2 video ASIC chip. I butikken holder det sikkert at du spør etter en videomobil.

Her har Samsung laget en videosnutt som viser hva du vil kunne se på videomobilen:

OBS! Videoen er på 19 sekunder, og 2,9 MB. Sorry – den ER tung å laste ned på vanlig telefonlinje. Får du ikke opp eller startet videoklippet, kan du laste den ned her på Video Phone.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse