Annonse


Gratis ordbok til PDA

Etter at Wapland tidligere har skrevet om dette problemet fikk vi et tips fra en av våre lesere.
På hjemmesidene til Evolutionary Systems finnes det faktisk en ordliste som oversetter begge veier mellom engelsk og norsk.

Vi lastet ned demonstrasjonsutgaven av programmet og installerte det på en Cassiopeia E-125. Programmet trengte ikke mer enn ca 130k ledig kapasitet på PDA’en. I tillegg kommer selve ordlisten, som i Norsk versjon utgjør yterligere 130k.

Selve installasjonen er enkel og tar bare et øyeblikk. Etter å ha lastet ned selve ordlisten var det bare å skifte filnavn (til CE-versjonen) og legge listen i samme mappe som programmet på lommePCen.

Men ordlisten er på langt nær så omfangsrik som Ectacos ordbøker. Mens disse reklamerer med 250.000 til 400.000 ord og setninger er Evolutionary Systems liste begrenset til ca 8.500 ord.

Annonse
Dette holder like vel til de aller fleste anledninger. Ectaco har dessuten ikke noen norsk ordliste, og dermed er de ikke noe reelt alternativ.

Prøveversjonen som kan lastes ned fra Internett har ingen begrensninger, men en liten tidsforsinkelse som gjør at det tar noen sekunder før programmet starter. Brukergrensesnittet er veldig Palm. Det vil si enkle fonter og lav oppløsning.
Men så lenge du kan laste ned alt gratis er det vel ingen grunn til å klage!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse