mp3.vignnyrød

Annonse


Plateselskap gir etter

mp3.vignnyrød5.000 utvalgte nettbrukere får tilgang til et bibliotek på 20.000 sanger i et prøveprosjekt Universal gjennomfører.

Plateselskapet stenger imidlertid døren for nedlasting av musikk til hjemme-PCen. Tjenesten krever dermed oppkobling til nettet når brukerne lytter til musikk fra selskapets stjerneartister.

Prisen musikkhungrige nettbrukere må ut med når tjenesten lanseres er ikke fastsatt. Det kan være snakk om en månedlig abonnementsavtale på rundt 15 dollar – drøye 140 kroner, ifølge kilder Reuters har snakket med.

Andre selskaper som MP3.com har testet tilsvarende tjenester i markedet, men dette er første gang et av de fem store plateselskapene gir brukere tilgang til et så bredt utvalg av musikk. Universals rivaler har tilsvarende tjenester på trappene.

Annonse


Universal leter etter et alternativ til de omstridte musikk-byttetjenestene på internett, med Napster i spissen. Analytikere stiller seg tvilende til om plateselskapene vil lykkes før de slår sine musikkarkiver sammen.

Ekspertene tror likevel at denne type abonnementstjenester blir en av de ledende distribusjonsformene for musikk i fremtiden.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse