Annonse


Nasdaq opp åtte prosent

Fredagens stigning er den nest høyeste som er notert på en dag i børsens historie. På tross av oppgangen gikk ukesindeksen ned med 4.5 prosent, og sluttet på 3316.

Også den mer etablerte Dow Jones-indeksen gikk oppover fredag. Oppgangen ble noe dempet av skepsis til oljeselskapet Exxon. Ved dagens slutt kunne en oppgang på 1.57 prosent noteres,

– Selv om alle gleder seg over fredagens oppgang, advarer ekspertene mot å ta noe som helst nå for gitt. Usikkerheten foran en ny børsuke er stor. Krisesignalene står i kø, heter det i Aftenposten.

Washington Post mener at utviklingen i amerikansk økonomi viser at veksten nå er lavere enn på lenge.

Annonse
– Det er for tidlig å blåse signalet «Faren over». En rekke analytikere mener at fredagens oppgang kan være en tilfeldig rekyl, som skyldes jakt på billige aksjer etter en hard nedgang.

– Analytikerne advarte mot at oppsvinget på aksjemarkedet like gjerne kunne være en teknisk korreksjon etter tapene torsdag, som en start på en fortsatt oppgang, heter det på nettavisen til BBC.

– Går markedet ned, ned, ned? Uten å ha neste ukes utgave av avisen for hånden er det vanskelig å si. Men siden aksjer de tre siste årene har falt kraftig om høsten, bare for å komme imponerende tilbake – så vil mange investorer tro – og i hvert fall håpe – at vanskelighetene på markedet er nærme slutten, kommenterer spaltisten Gretchen Morgenson i New York Times.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse