Ill: www.boo.com

Annonse


Fiasko blir bok-suksess

Ill: www.boo.comErnst Malmsten og Kajsa Leander kan hver hanke inn mellom 700.000 og 1,1 millioner kroner på boken om den mislykkede motebutikk-satsingen på nett, skriver London-avisen The Guardian.

Historien om Boo.com, som maktet å svi av over en milliard kroner på litt over ett år, skrives av en journalist fra Wall Street Journal og skal markedsføres vel så mye som en popkultur-bok som en forretningsbok.

Forfatterne har holdt auksjon om rettighetene til boken blant Londons utgivere, og ifølge avisen er det Bertelsmann-eide Random House som stakk av med seieren.

– Boo.com var slik et veiskille for nettforretninger at vi var svært sugne på å få rettighetene til historien. Dette er ikke bare en bok om forretningsdrift, sier en konkurrent som ikke fikk tilslaget til avisen.

Annonse
Ifølge The Guardian følte Leander og Malmsten seg sviktet av flere av investorene i selskapet som nektet å finansiere en ny runde da selskapet møtte veggen i mai. De to har selv fått skarp kritikk for manglende finansiell kontroll og det som er blitt beskrevet som selskapets “champagne-livsstil”.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse