Annonse


Intel i mobilt og PDA

-Vi tror sterkt på denne nye teknologien, sier Ron Smith, visepresident og daglig leder for Intels trådløse kommunikasjons- og computergruppe.

Stikkord: Tilpasset

– Folk vil ha lokale applikasjoner (og) disse (trådløse) apparatene er med dem overalt. De vil sannsynligvis ikke bruke mobiltelefonen eller PDA’en til å forske eller omfattende lesning. De vil ha innhold som de trenger øyeblikkelig, mens de venter på toget, mens de venter på møter, sier Smith til Wapland.no.

I august lanserte Intel XScale mikro-arkitektur som kan utføre funksjoner på apparater som mobiltelefoner og selve infrastruktur-utstyret. Den kan tilby lav-styrke funksjoner fra entusende-del vatt til 1.6 vatt og utføre operasjoner som tillatter opptil 1 GHz.

-Jeg ser en lysende fremtid for XScale (som) åpner en helt ny mulighet for å få (vanlig PC) funksjoner på mobile apparater, sier Smith.

Annonse
Video og musikk

I forrige måned kom så Personal Internet Client Architecture (PCA), som blant annet vil hjelpe produsenter av mobiltelefoner og PDAer å kunne tilby bedre funksjoner for tredjegenerasjons teknologi som overfører video og musikk.

Intel har allerede levert en foreløpig versjon av PCA til ledende trådløse firmaer og vil komme med den endelige spesifikasjonen innen slutten av året.

Smith vedgikk for eksempel at han hadde brukt Helsinki-besøket til å holde møter med Nokia, som allerede er en kunde av Intel.

Bluetooth på vei

Intel utvikler også Bluetooth produkter, men Smith ville ikke si når de første produktene kommer på markedet.

Fremtiden til Bluetooth vil i stor grad avhenge av prisene på produktene. Hvis de blir lansert med høye priser, vil de ha en tregere start enn hvis prisene er tiltrekkende for forbrukere, sier Smith.

Hett i Europa og Japan

Intel har opprettet et Wireless Competence Center i Stockholm og har kun to andre lignende sentra i verden: i Japan og Kina.

– Vi ser på nord Europa og Japan som de heteste mobile Internett markedene i verden, sier Smith.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse