Annonse


Å du hellige wap!

LONDON: En av de høyest profilerte religiøse wapsidene er den veldøpte www.mobible.org.

Det finnes flere måter å søke gjennom denne siten på, enten via nøkeklord, eller etter kapittel og vers. Du kan også besøke linker som fører til de mest populære strofene fra det Nye Testamente. Mobible er en World English oversettelse, på oppdatert og moderne engelsk.

vww.mobilebible.com er en annen ypperlig bibelsite, med den gamle King James-utgaven i poetisk 1600-talls engelsk full av “thou”-er, “unto”-er, og “believeth”-er. Den er lett å søke i, en ikke så brukervennlig som Mobible.

www.jumbuck.com/wap/mb/bible.wml tilbyr også en King James bibeltjeneste, selv om det kun er snakk om det Nye Testament, uten de samme søkefunksjonene som de overnevnte. Hvis du vil ha et kapittel sent i Markus eller Matteus, må du bla deg gjennom alle de første kapitlene – noe som krever en helgens tålmodig.

Annonse


Daglige ord

www.resurrected.co.uk har ikke en komplett bibeltekst, men tilbyr et daglig utvalg av fem vers. Fordelen her er at du kan velge mellom King James-utgaven og en mer oppdatert New International version.

wap.gospelsearch.com er en annen bibelside, med linker til tilfeldige vers og en bibelsøk-funksjon. Du kan bare plukke et ut et vers av gangen, så det vil nok ta en stund å lese hele kapittel. Også King James.

Koranen

Den beste – og eneste – komplette Koranen (Qur’an) på nett får du på www.malaymuslim.com/wap. Den er søkbar på bok og vers, oversatt av Yusuf Ali.

tagtag.com/ppmr, en site grunnlagt av indonesiske studenter i Rotterdam, tilbyr daglig lesing fra Koranen og Hadith, den nest viktigste hellige teksten i Islam.