Annonse


Web på wap – et skritt nærmere

At man kan få opp websider på wap er ingen nyhet, men det har alltid vært et problem med håndtering av frames, java, bannerannonser og annet avansert innhold som ikke gjør annet enn å oversvømme skjermen på telefonen med ubrukelig skrot.

Norske HelpInHand har vært pionerer på web-til-wap-området med sin BabelServer, og lanserer nå BabelServer Customizer, en ny tjeneste som skal oversette websider til wap på en mer fornuftig måte.

Plukk sideelementer selv

– Customizer analyserer strukturen i layout-en, og filtrerer frem det innholdet du vil ha tilgang til. Et viktig poeng er at det er strukturen som ananlyseres, og ikke innholdet. Det vil si at hvis man for eksempel velger ut toppsaken hos en avis vil denne bli byttet ut på wap samtidig som på web, sier Jens Andreas Huseby i HelpInHand.

Annonse


Det er altså brukeren som skal få muligheten til å plukke elementer fra forskjellige websider, og som han da kan få frem på waptelefonen sin.

Customizer vil i første omgang bli gjort tilgjengelig for brukere av BabelServers portaler. For øyeblikket er det bare Smart Club som har en slik portalløsning fra HelpInHand i Norge.

TV2 får OL-wap

Et eksempel på en enkel “oversettelse” av TV2s OL-nyheter kan du wappe deg frem til på http://wptg.com/tv2. TV2 har foreløpig ikke utviklet en egen waptjeneste, men med BabelServer Customizer har de altså fått en fullt lesbar og waptilpasset nyhetstjeneste.

– Vi brukte Customizer på TV2s OL-tjeneste som en demonstrasjon. Brukeren vil kunne gjøre slike jobber i løpet av noen få minutter, sier Huseby til Wapland.no.

Og selv om brukerne av BabelServer-portaler er første målgruppe for Customizer, ser HelpInHand for seg et marked for denne løsningen også i hos bedrifter.

– Tenk på hva dette har å si for selskaper som har websiter som de vil publisere på wap, sier Huseby.

For mer informasjon om BabelServer, besøk www.helpinhand.com.